Henkilönnimi
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö Punainen tupa ja erämaa : miehen vuosi
Julkaistu Amanita, [Somerniemi] : 2011.
UDK-luokituskoodi
Painos
Ulkoasutiedot
Yleinen huomautus Alanimeke kannessa: Miehen vuosi.
Asiasana
Henkilönnimi
ISBN
*00001193nam a22004094a 4500
*00112084
*00520200525075518.0
*008110816s2011\\\\fi\||||||||||\||||||fin|c
*020 $a978-952-5330-42-7
*035 $a34746
*035 $a(PrettyLib)0000034746
*0410 $afin
*080 $aUDK:64
*080 $aUDK:379.8
*1001 $aLinnilä, Kai.
*24510$aPunainen tupa ja erämaa :$bmiehen vuosi /$cKai Linnilä, Seppo Saraspää.
*250 $a2. uud. p.
*260 $a[Somerniemi] :$bAmanita,$c2011.
*300 $a240 s. :$bkuv. ;$c27 cm.
*500 $aAlanimeke kannessa: Miehen vuosi.
*650 7$avapaa-ajan toiminnat$2ysa
*650 7$aarkielämä$2ysa
*650 7$amaaseutu$2ysa
*650 7$aruokatalous$2ysa
*650 7$akotitalous$2ysa
*650 7$aeräretkeily$2ysa
*650 7$aerätalous$2ysa
*650 7$ametsästys $2ysa
*650 7$akalastus$2ysa
*650 7$amarjanpoiminta$2ysa
*650 7$aluonto$2ysa
*650 7$aluonnontuotteet$2ysa
*650 7$aruoanvalmistus$2ysa
*650 7$aruokaohjeet$2ysa
*650 7$avuodenajat$2ysa
*7001 $aSaraspää, Seppo.
*852 $lLINNILÄ
*979 $a0000034746
*999 $aMikroMarc$b[Kirja]$x0
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä
kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.
Eteläsuomalainen maalaiskulinaristi ja lappilainen eräkirjailija jakavat parhaat vinkkinsä ja tarinoivat yksinkertaisen elämän riemuista ja riesoista. Linnilä ja Saraspää ylistävät lähiruokaa, luonnon ainesten käyttöä, puhtaita makuja, eräelämyksiä ja konstailematonta kodinpitoa. Punainen tupa ja erämaa on oivallinen lukemisto ja käsikirja jokaiselle, jolla on aikaa kotipiirissä ja vapaa-ajan asunnolla, metsissä ja rannoilla. Kaksikon ohjeilla luonnistuu niin kotijogurtin valmistus kuin kalan fileointi, linnun höyhennys, riistan paloittelu, lihan ja kalan savustus, puukon teroittaminen, turvekaton rakentaminen, kaalin hapattaminen tai punamultamaalin keittäminen. Teoksessa on perusteellinen hakemisto. Runsas piirroskuvitus houkuttelee kiireettömälle eräretkelle ja herkkupatojen äärelle. Vuodenkierron mukaan etenevä kirja innostaa ajankohtaisiin toimiin. Reseptejä on toistasataa, mm. savukalatahna, väinönputkikastike, jätkän savumakkara, hirvikäristys, blinit, taimenmousse, minttumahla, kalamauste, kuivatut tomaatit ja hillarahka. 2., uudistettu painos (1. p. ilmestyi vuonna 2000). Päivitetyssä laitoksessa on uusia kuvia ja reseptejä.