Gradian verkkokirjasto

Kasvisruokaa kaikille
Muistilista on tyhjä
Vis
Henkilönnimi
  • Sjöström, Elin.
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö
  • Kasvisruokaa kaikille
Julkaistu
  • Jon Hällström & Salakirjat, [Helsinki] : 2011.
UDK-luokituskoodi
Painos
  • toinen lisätty painos
Ulkoasutiedot
  • 164 s. : kuv. ; 21 cm.
Yleinen huomautus
  • Näköispainos. Alanimeke selässä: Kasviskeittokirja vuodelta 1919. Alkuperäinen: Helsinki : Kansanvalistusseura, 1919.
Asiasana
ISBN
  • 978-952-5774-28-3
*00000908nam a22002654a 4500
*00114966
*00520200525075524.0
*008120123s2011\\\\fi\||||||||||\||||||fin|c
*020  $a978-952-5774-28-3
*035  $a38560
*035  $a(PrettyLib)0000038560
*0410 $afin
*080  $aUDK:641/642
*1001 $aSjöström, Elin.
*24510$aKasvisruokaa kaikille /$cElin Sjöström.
*250  $atoinen lisätty painos
*260  $a[Helsinki] :$bJon Hällström & Salakirjat,$c2011.
*300  $a164 s. :$bkuv. ;$c21 cm.
*500  $aNäköispainos. Alanimeke selässä: Kasviskeittokirja vuodelta 1919. Alkuperäinen: Helsinki : Kansanvalistusseura, 1919.
*650 7$aruoanvalmistus$2ysa
*650 7$akasvisruoat$2ysa
*650 7$aruokaohjeet$2ysa
*650 7$akeittokirjat$2ysa
*650 7$anäköispainokset$2ysa
*852  $lSJÖSTRÖM
*979  $a0000038560
*999  $aMikroMarc$b[Kirja]$x0
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.

"Viime vuosina on yhä yleisemmin kuulunut toivomuksia, että kansamme ruokajärjestys muuttuisi sellaiseksi, että se enemmän perustuisi kasvisruokiin. Väitetään nim. että olemme ruvenneet käyttämään liian paljon liha- ja kalaruokia, ja että tämä yksipuolinen ruoka olisi terveydellemme vahingollinen." Kasvissyönnin yleistymistä pidetään usein nykyajan ilmiönä, mutta tosiasiassa Suomessa ensimmäinen kasvissyönnin buumi ajoittuu jo 1900-luvun alkuun. Ajan henkiset liikkeet korostivat kasvissyönnin eettisyyttä ja lääketieteelliset tutkimukset sen terveellisyyttä. Suomen ensimmäinen vegetaristiyhdistys ja -lehti perustettiin. Myös ensimmäinen maailmansodan aiheuttama pula-aika lisäsi kasvissyönnin suosiota. 1910-luvulla julkaistiin myös ensimmäiset suomalaiset kasviskeittokirjat, joista ehkä merkittävin on Elin Sjöströmin Kasvisruokaa kaikille. Kirja ilmestyi ensin vuonna 1913 ja laajennettuna painoksena vuonna 1919, johon myös näköispainos perustuu.

Lähetä
TilaEräpäiväKuuluuHylly
66505Saatavana Priimuksen kirjasto - Pääkokoelma641.55.05