Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö Hyvä ja paha ruoka : ruoan tuotannon ja kuluttamisen vaikutukset
Julkaistu Gaudeamus, [Helsinki] : 2012.
UDK-luokituskoodi
Ulkoasutiedot
Asiasana
Henkilönnimi Mononen, Tuija. Silvasti, Tiina.
ISBN
*00001273nam a22003974a 4500
*00115363
*00520200525075526.0
*008120615s2012\\\\fi\||||||||||\||||||fin|c
*020 $a978-952-495-255-2
*035 $a39383
*035 $a(PrettyLib)0000039383
*0410 $afin
*080 $aUDK:663/664
*24500$aHyvä ja paha ruoka :$bruoan tuotannon ja kuluttamisen vaikutukset /$cTuija Mononen, Tiina Silvasti.
*260 $a[Helsinki] :$bGaudeamus,$c2012.
*300 $a262 s. :$bkuv. ;$c21 cm.
*650 7$aelintarviketuotanto$2ysa
*650 7$akuluttajakäyttäytyminen$2ysa
*650 7$aympäristövaikutukset$2ysa
*650 7$aelintarvikepolitiikka$2ysa
*650 7$aruokahuolto$2ysa
*650 7$aekologinen kestävyys$2ysa
*650 7$aglobaali hallinta$2ysa
*650 7$aruoka$2ysa
*650 7$apaikallisuus$2ysa
*650 7$alähiruoka $2ysa
*650 7$aluomutuotteet$2ysa
*650 7$aluonnonmukainen tuotanto$2ysa
*650 7$ageenitekniikka$2ysa
*650 7$aterveysvaikutteiset elintarvikkeet$2ysa
*650 7$aelintarvikkeet$2ysa
*650 7$amarkkinointi$2ysa
*650 7$aviski$2ysa
*7001 $aMononen, Tuija.
*7001 $aSilvasti, Tiina.
*852 $lHYVÄ
*979 $a0000039383
*999 $aMikroMarc$b[Kirja]$x0
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä
kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.
Ruoan tuotannolla ja kuluttamisella on valtava vaikutus ympäristöön, yhteiskuntaan ja ihmisten terveyteen. Maailmanlaajuisten kehityskulkujen ohella elintarvikejärjestelmän toimintaa muovaavat erilaiset kriisit, ruoan terveysvaikutukset, tuotannon tehostamisen tarve sekä globalisaation poliittiset, taloudelliset ja sosiaaliset seuraukset. Teoksessa tarkastellaan luomuruokaa, geeniteknistä ruokaa, lähiruokaa, terveysvaikutteisia elintarvikkeita ja kriisiajan ruokahuoltoa Suomessa. Laajempi näkökulma asiaan avautuu tarkasteltaessa globaalia ruokakriisiä ja globaalin elintarvikejärjestelmän ekologisia haasteita. Hyvä ja paha ruoka tarjoaa monipuolisen läpileikkauksen ajankohtaisesta ruokakeskustelusta sekä auttaa lukijoita ymmärtämään ravinnon tuotannon ja kulutuksen yhteiskunnallisia ulottuvuuksia ja ympäristövaikutuksia.