Henkilönnimi
Yhtenäistetty nimeke
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö Hapata herkulliseksi : näin hapatetaan vihanneksia terveellisillä bakteereilla
Julkaistu
UDK-luokituskoodi
Ulkoasutiedot
Asiasana
Henkilönnimi Toivanen, Riikka. Ranung, Per.
ISBN
*00001037nam a22003254a 4500
*00116482
*00520200525075530.0
*008130823s2012\\\\xx\||||||||||\||||||fin|c
*020 $a978-952-7015-00-1
*035 $a41261
*035 $a(PrettyLib)0000041261
*0410 $afin
*080 $aUDK:641/642
*1001 $aBojs, Karin.
*24010$a[Syra själv]
*24510$aHapata herkulliseksi :$bnäin hapatetaan vihanneksia terveellisillä bakteereilla /$cBojs, Karin ; suomentanut Riikka Toivanen ; valokuvat Per Ranung.
*260 $a[Helsinki] :$bAtar,$c2012.
*300 $a141 s. :$bkuv. ;$c25 cm.
*650 7$asäilöntä$2ysa
*650 7$avihannekset$2ysa
*650 7$ahapattaminen$2ysa
*650 7$amaitohappokäyminen$2ysa
*650 7$asäilykkeet$2ysa
*650 7$akotivalmistus $2ysa
*650 7$aruoka$2ysa
*650 7$aterveysvaikutukset$2ysa
*650 7$aruokaohjeet$2ysa
*7001 $aToivanen, Riikka.
*7001 $aRanung, Per.
*852 $lBOJS
*979 $a0000041261
*999 $aMikroMarc$b[Kirja]$x0
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä
kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.
Hapattaminen maitohappobakteereilla on vanhimpia ja yksinkertaisimpia tapoja säilöä ja jalostaa ruokaa. Energiasäästäväinen menetelmä säilyttää tärkeitä ravintoaineita ja ottaa esille hienoja jalostettuja makuja. Tiedetoimittaja ja kirjailija Karin Bojsille vihannesten hapattamisesta on tullut rakas harrastus. Syksyn päättyessä hänen jääkaappinsa on täynnä purkkeja missä hohtavan oransseja porkkanalantteja, kirpeitä kuin karamellejä. On oliivinvihreitä kurkkuja ja roosanvärisiä sipuleita, valkoista hapankaalia ja kaikesta kauneinta: punakaalia. Melkein kaikkia vihanneksia voidaan säilöttää hapattamalla.