Gradian verkkokirjasto

Makumatkalla : innostavia ideoita ruokakasvatukseen
Muistilista on tyhjä
Vis
Henkilönnimi
  • Rauramo, Ulla.
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö
  • Makumatkalla : innostavia ideoita ruokakasvatukseen
Julkaistu
  • PS-kustannus, Jyväskylä : 2013.
UDK-luokituskoodi
Ulkoasutiedot
  • 147 s. : kuv. ; 30 cm.
Asiasana
ISBN
  • 978-952-451-575-7
*00000615nam a22002054a 4500
*00116538
*00520200525075530.0
*008130918s2013\\\\fi\||||||||||\||||||fin|c
*020  $a978-952-451-575-7
*035  $a41364
*035  $a(PrettyLib)0000041364
*0410 $afin
*080  $aUDK:374
*080  $aUDK:64
*1001 $aRauramo, Ulla.
*24510$aMakumatkalla :$binnostavia ideoita ruokakasvatukseen /$cUlla Rauramo.
*260  $aJyväskylä :$bPS-kustannus,$c2013.
*300  $a147 s. :$bkuv. ;$c30 cm.
*650 7$aruokakasvatus$2ysa
*852  $lRAURAMO
*979  $a0000041364
*999  $aMikroMarc$b[Kirja]$x0
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.

Ruokamuistot syntyvät jo imeväisiässä. Kiinnostus ruokaan herää päiväkoti-iässä, ja murrosikäisillä monet tavat ja tottumukset ovat jo niin vahvassa, että ne säilyvät läpi elämän. Ruoka on nautinto ja ilo, keskustelun virittäjä ja sosiaalisen kanssakäymisen muoto. Jo kasvuiässä omaksutut hyvät ruokailutavat auttavat terveyden ylläpitämisessä. Lasten ja nuorten hyvä ruokatuntemus ja ruuan kunnioittaminen on myös koulun työrauhaa tukeva tekijä. Tässä oppaassa ruokakulttuuria valotetaan kahdeksalta taholta käytännön harjoitusten avulla. Kirjan tavoitteena on muun muassa lisätä lasten kiinnostusta ruokamaailmaan ja auttaa heitä löytämään itsestään uudenlainen makumatkailija sekä helpottaa ruuan valintaa. Jokaisessa osiossa on aluksi aiheen taustoitusta eli eväät keskeisistä asioista ja käsitteistä. Sen jälkeen on erilaisia osallistavia tehtäviä. Tehtäviä voi yhdistää monipuolisesti eri oppiaineisiin. Kirja soveltuu niin koulukäyttöön kuin aamu- ja iltapäivätoimintaan sekä kerhoihin.

Lähetä
TilaEräpäiväKuuluuHylly
72736Saatavana Priimuksen kirjasto - Pääkokoelma641.5