Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö Pohjanmaa á la carte = Österbotten à la carte
Julkaistu A la carte kirjat, Helsinki : 2013.
UDK-luokituskoodi
Ulkoasutiedot 94 s. : kuv., kartt. ; 27 cm.
Asiasana
Henkilönnimi Stenros, Manne. Mäkelä, Ari.
ISBN
*00000907nam a22002654a 4500
*00116671
*00520200525075531.0
*008131128s2013\\\\fi\||||||||||\||||||fin|c
*020 $a978-952-5913-12-5
*035 $a41555
*035 $a(PrettyLib)0000041555
*0410 $afin
*080 $aUDK:641/642
*24500$aPohjanmaa á la carte =$bÖsterbotten à la carte /$c[editor: Manne Stenros] ; [photographs: Manne Stenros and Ari Mäkelä] ; [translation: Bellcrest Tdranslations Ltd].
*260 $aHelsinki :$bA la carte kirjat,$c2013.
*300 $a94 s. :$bkuv., kartt. ;$c27 cm.
*650 7$akeittokirjat$2ysa
*650 7$aruokaohjeet$2ysa
*650 7$aruokakulttuuri$2ysa
*650 7$agastronomia$2ysa
*650 7$aruokaperinne$2ysa
*650 7$aPohjanmaa $2ysa
*7001 $aStenros, Manne.
*7001 $aMäkelä, Ari.
*852 $lPOHJANMAA
*979 $a0000041555
*999 $aMikroMarc$b[Kirja]$x0
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä
kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.
Pohjanmaa à la carte -kirja esittelee Pohjanmaan ainutlaatuisen ruokakulttuurin perinteitä ja sen uusia gastronomisia sovellutuksia, jotka kannattaa maistella paikanpäällä Pohjanmaalla. Itse pyydetty ja lähellä tuotettu ruoka ovat suuressa arvossa. Maakuntien suomenkielinen alue on vahvaa maa- ja karjatalousaluetta, kun taas kaksikielisellä rannikkoseudulla on kalaisampi ruokaperinne. Ruoka valmistetaan yhä perinteitä kunnioittaen, mutta myös uusia valmistustapoja soveltaen. Alueen ruokakulttuuri on kehittynyt merkittävästi ja tarjolla on paljon uutta ja erilaista. Lisäksi kirjasta löytyvät perinteiset pohjalaiset herkut kuten juustopaisti, söde ja saaristolaislimppu.