Gradian verkkokirjasto

Grillimestarin kasvisherkut
Muistilista on tyhjä
Vis
Henkilönnimi
  • Lehtovaara, Tatu.
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö
  • Grillimestarin kasvisherkut
Julkaistu
  • Minerva, Helsinki : [2016]
UDK-luokituskoodi
Ulkoasutiedot
  • 151 s.
  • kuv.
  • 23 cm.
Asiasana
Henkilönnimi
  • Heiskanen, Jukka.
ISBN
  • 978-952-312-260-4
*00000791nam a22002774a 4500
*00119688
*00520200525075543.0
*008160412s2016\\\\fi\||||||||||\||||||fin|c
*020  $a978-952-312-260-4
*035  $a45650
*035  $a(PrettyLib)0000045650
*0410 $afin
*080  $aUDK:641/642
*1001 $aLehtovaara, Tatu.
*24510$aGrillimestarin kasvisherkut /$cTatu Lehtovaara ; valokuvat: Jukka Heiskanen.
*260  $aHelsinki :$bMinerva,$c[2016]
*300  $a151 s.
*300  $bkuv.
*300  $c23 cm.
*650 7$aruokaohjeet$2ysa
*650 7$akasvisruoat$2ysa
*650 7$agrillaus$2ysa
*650 7$agrilliruoat$2ysa
*650 7$akeittokirjat$2ysa
*7001 $aHeiskanen, Jukka.
*852  $lLEHTOVAARA
*979  $a0000045650
*999  $aMikroMarc$b[Kirja]$x0
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.

Grilliherkuillaan tunnetuksi tullut keittiömestari Tatu Lehtovaara osoittaa uudessa kirjassaan, ettei grillaaminen ole vain lihansyöjien huvia. Grillissä syntyy mahtavia herkkuja myös kasviksista. Kirjassa esitellään monipuolisesti erilaisia tapoja grillata kasviksia, joista loihditaan maittavia kasvisruokia. Kaikki ruokalajit on helposti muutettavissa myös vegaaniseen ruokavalioon sopiviksi. Kirjassa esitellään myös villivihannesten grillaamista ja käyttöä. Kasvisten makukirjo on valtaisa, ja makuyhdistelmiä sekä valmistustapoja on lukemattomia. Samasta kasviksesta saa hyvin erimakuisia vivahteita houkuteltua esiin muuttamalla valmistustapaa ja mausteita. Intialainen ja malesialainen keittiö ovat oivallinen osoitus siitä, että kasvikset ”kestävät” voimakkaita mausteita ja kypsennystapoja. Kirjassa pureudutaan kasvisten värikkääseen ja maittavaan maailmaan ja niistä grillataan niin alku-, pää- kuin lisäkeruokiakin, yhteensä yli 50. Kasvisten grillaamista ei pidä jättää vain kesään, sillä niiden sesonki kestää lähes koko vuoden. Itseoikeutetusti keväinen grillaaminen alkaa parsasta, jatkuu varhaisperunoiden, sipuleiden ja muiden kesäherkkujen muodossa. Syksy kruunaa kasvisten grillaajan ruokavuoden, juurekset ja sienet sihisevät silloin grillissä. Olipa näkökulma terveellisyydessä, ekologisuudessa tai maittavuudessa; grilli kuumenemaan, kasvikset tirisemään, tuoreet yrtit ja mausteet tuoksumaan, ystävät ja läheiset pöydän ääreen – siitä on hyvä grillauspäivä tehty. Tatu Lehtovaara on keittiömestari, jolla on pitkä kokemus hotelli-, ravintola- ja opetusalalta. Nykyisin Lehtovaara toimii ruokatuotannon lehtorina Stadin ammattiopistossa Helsingissä. Hän on julkaissut useita tieto- ja oppikirjoja ja ruokakirjoja, mm. Kylmät kalaherkut , Savustuskirja , Riistakokki , Kesän grilliherkut , Sienet ja sieniherkut (yhdessä Mauri Korhosen kanssa) ja Ravintolakokin käsikirja (yhdessä Jari Hämäläisen kanssa), Kasvikset kemistin keittiössä (yhdessä Anu Hopian kanssa) sekä kirjoittanut ruoka-aiheisia juttuja mm. Taloussanomiin .

Lähetä
TilaEräpäiväKuuluuHylly
81250Saatavana Priimuksen kirjasto - Pääkokoelma641.55.05