Gradian verkkokirjasto

Minikarjaa : hyönteiset ruokana
Muistilista on tyhjä
Vis
Henkilönnimi
  • Huldén, Lena, kirjoittaja.
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö
  • Minikarjaa : hyönteiset ruokana
Muut nimekkeet
  • Hyönteiset ruokana
Julkaistu
  • Like, Helsinki : 2015 (Keuruu : Otavan Kirjapaino)
UDK-luokituskoodi
Muu luokituskoodi
Ulkoasutiedot
  • 327 sivua : kuvitettu ; 23 cm
Huomautus bibliografiasta ym.
  • Sisältää bibliografisia lähdeviitteitä.
Huomautus sisällöstä
  • Hyönteissyönnin historia ja yleisyys -- Hyönteissyönnin suurvallat -- Miksi länsimaissa ei syödä hyönteisiä? -- Hyönteisten maailma -- Hyönteisistä saatavat tuotteet -- Yleisimmät syötävät hyönteislajit -- Voidaanko liha korvata hyönteisillä? -- Hyönteiset eläinrehuna -- Hyönteiset resurssina kestävän kehityksen taloudessa -- Liittyykö hyönteisten kasvatukseen eettisiä ongelmia? -- Miten saada hyönteisiä ruokalistalle? -- Hyönteisten kasvattaminen -- Uusia tuotteita hyönteisistä -- Elintarviketurvallisuus -- Hyönteisten syönti tulevaisuudessa -- Lopuksi -- Kirjallisuus -- Suosituimpia syötäviä hyönteislajeja.
Asiasana
Henkilönnimi
  • Heliövaara, Kari, kuvittaja.
ISBN
  • 978-952-01-1274-5
*00003593cam a2200709 i 4500
*00120605
*00520200804214050.0
*008150402s2015    fi a|||g b||||00||0|fin|c
*020  $a978-952-01-1274-5$qsidottu
*024  $a9789520112745
*035  $a(FI-MELINDA)007042052
*040  $aFI-NL$bfin
*041  $afin
*042  $afinb
*080  $a638
*080  $a59
*080  $a641/642
*080  $a641
*080  $a595.7
*084  $a67.47$2ykl
*084  $a58.21$2ykl
*084  $a68.2$2ykl
*084  $a641$2uef
*100  $aHuldén, Lena,$ekirjoittaja.$0(FI-ASTERI-N)000132922
*24510$aMinikarjaa :$bhyönteiset ruokana /$cLena Huldén ; kuvitus: Kari Heliövaara.
*24630$aHyönteiset ruokana
*260  $aHelsinki :$bLike,$c2015$e(Keuruu :$fOtavan Kirjapaino)
*300  $a327 sivua :$bkuvitettu ;$c23 cm
*336  $ateksti$btxt$2rdacontent
*337  $akäytettävissä ilman laitetta$bn$2rdamedia
*338  $anide$bnc$2rdacarrier
*504  $aSisältää bibliografisia lähdeviitteitä.
*505 0$aHyönteissyönnin historia ja yleisyys -- Hyönteissyönnin suurvallat -- Miksi länsimaissa ei syödä hyönteisiä? -- Hyönteisten maailma -- Hyönteisistä saatavat tuotteet -- Yleisimmät syötävät hyönteislajit -- Voidaanko liha korvata hyönteisillä? -- Hyönteiset eläinrehuna -- Hyönteiset resurssina kestävän kehityksen taloudessa -- Liittyykö hyönteisten kasvatukseen eettisiä ongelmia? -- Miten saada hyönteisiä ruokalistalle? -- Hyönteisten kasvattaminen -- Uusia tuotteita hyönteisistä -- Elintarviketurvallisuus -- Hyönteisten syönti tulevaisuudessa -- Lopuksi -- Kirjallisuus -- Suosituimpia syötäviä hyönteislajeja.
*583  $aBTJ$5FENNI
*583  $aBTJ AUKT/HENK kh?$5FENNI
*650 7$ahyönteiset$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1983
*650 7$ahoito$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p824
*650 7$aruoanvalmistus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2846
*650 7$aravintoarvo$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p14080
*650 7$aruoka-aineet$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3934
*650 7$aravintovarat$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3393
*650 7$ahuolto$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3283
*650 7$akasvatus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p476
*650 7$amassatuotanto$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p4502
*650 7$aravinto$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3671
*650 7$aruoka$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3670
*650 7$aelintarviketurvallisuus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p20955
*650 7$ainsekter$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1983
*650 7$avård$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p824
*650 7$amatlagning$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2846
*650 7$anäringsvärde$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p14080
*650 7$afödoämnen$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3934
*650 7$anäringsresurser$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3393
*650 7$askötsel$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3283
*650 7$afostran$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p476
*650 7$amassproduktion$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p4502
*650 7$aföda$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3671
*650 7$amat$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3670
*650 7$alivsmedelssäkerhet$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p20955
*700  $aHeliövaara, Kari,$ekuvittaja.$0(FI-ASTERI-N)000043829
*901  $aMU20150929$5FENNI
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.

Eettinen ruokatrendi ja maailman ruokakriisin ratkaisu? Pariisilaisissa ravintoloissa voi nykyään tilata hyönteistapaksia ja Suomessakin voi törmätä pop up -ravintolaan, jossa valmistetaan friteerattuja sirkkoja. Täysin uudesta ruokatrendistä ei ole kyse, sillä monissa kulttuureissa hyönteisiä on syöty aina nimenomaan niiden herkullisuuden vuoksi. Hyönteistieteilijä Lena Huldén kertoo upeasti kuvitetussa kirjassa historioitsijan tietämyksellä ja palkitun tietokirjailijan tarinankerronnan taidolla hyönteisten syöntiin liittyvistä ennakkoluuloista, eduista ja käytännön arjesta. Hyönteiset ovat nykymaailmassa ainut halpa, eettinen ja ekologinen proteiinin lähde. Työn alla olevan lakimuutoksen myötä niiden käyttö ruokana tulee lisääntymään radikaalisti Suomessakin. Lena Huldén (s. 1956) on hyönteistieteilijä, historioitsija ja poliitikko. Vuonna 2008 hän sai tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon teoksestaan Kuusijalkainen vihollinen, ja samana vuonna Suomen tietokirjailijat ry palkitsi hänet Tietokirjailijapalkinnolla. Kari Heliövaara on Metsäeläintieteen professori Helsingin yliopistossa. Hän harrastaa valokuvausta ja on kuvittanut lukuisia hyönteistietokirjoja.

Lähetä
TilaEräpäiväKuuluuHylly
84936Saatavana Priimuksen kirjasto - Pääkokoelma57/59