Gradian verkkokirjasto

Ruoka, ilmasto ja terveys
Muistilista on tyhjä
Vis
*00004018cam a2200841 i 4500
*00122302
*00520210111125734.0
*008191024s2021    fi ||||       |0| 0|fin| 
*020  $a978-952-351-265-8$qsidottu
*035  $a(FI-MELINDA)016602082
*040  $aFI-Tua$bfin$erda$dFI-BTJ$dFI-NL
*0410 $afin
*042  $afinb
*0800 $a613.2$22005
*0801 $a613$21974/fin/fennica
*0801 $a502/504$21974/fin/fennica
*0801 $a631$21974/fin/fennica
*0801 $a663/664$21974/fin/fennica
*084  $a59.34$2ykl
*084  $a67$2ykl
*084  $a67.7$2ykl
*084  $a50.1$2ykl
*1001 $aIsomäki, Risto,$ekirjoittaja.$0(FI-ASTERI-N)000045408
*24510$aRuoka, ilmasto ja terveys /$cRisto Isomäki.
*264 1$aHelsinki :$bInto,$c[2021]
*264 3$aLatvia :$bLivonia ;$c2021.
*300  $a383 sivua ;$c22 cm
*336  $ateksti$btxt$2rdacontent
*337  $akäytettävissä ilman laitetta$bn$2rdamedia
*338  $anide$bnc$2rdacarrier
*583  $aK-KPL$5FENNI
*650 7$aravinto$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3671
*650 7$aruoka$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3670
*650 7$aruokavaliot$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3790
*650 7$aterveys$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2762
*650 7$aterveysvaikutukset$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p15449
*650 7$amaatalous$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p4503
*650 7$aelintarviketuotanto$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p15341
*650 7$aelintarviketeollisuus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3373
*650 7$aantibiootit$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p10820
*650 7$ailmastovaikutukset$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p20949
*650 7$aympäristövaikutukset$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p9862
*650 7$ailmastonmuutokset$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p5729
*650 7$aruoka-aineet$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3934
*650 7$aterveellisyys$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p22256
*650 7$aeläinperäiset tuotteet$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p20951
*650 7$akasvituotteet$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p9249
*650 7$atartuntataudit$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1804
*650 7$apandemiat$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p10121
*650 7$asairastuminen$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p11647
*650 7$ahyönteisruoka$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p37964
*650 7$aföda$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3671
*650 7$ahälsoeffekter$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p15449
*650 7$aklimatförändringar$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p5729
*650 7$alantbruk$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p4503
*650 7$aklimatpåverkan$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p20949
*650 7$afödoämnen$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3934
*650 7$ahälsosamhet$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p22256
*650 7$ainsektsmat$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p37964
*650 7$aanimaliska produkter$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p20951
*650 7$avegetabiliska produkter$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p9249
*650 7$ainsjuknande$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p11647
*650 7$asmittsamma sjukdomar$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1804
*650 7$amat$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3670
*650 7$adieter$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3790
*650 7$ahälsa$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2762
*650 7$alivsmedelsproduktion$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p15341
*650 7$alivsmedelsindustri$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3373
*650 7$aantibiotika$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p10820
*650 7$amiljöeffekter$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p9862
*650 7$apandemier$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p10121
*852  $aISOMÄKI
*901  $aMU20201229$5FENNI
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.

Ihmisen ruokavaliossa on tapahtumassa järisyttävä muutos: yhä useampi on siirtymässä kasvispainotteiseen ruokavalioon. Lihan ja eläinperäisten tuotteiden kulutusta vähennetään ja merkittävä osa ihmisistä on jättänyt lihan ruokavaliostaan pois jo kokonaan. Ruoasta puhutaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin ja ihmiset ovat entistä kiinnostuneempia erilaisten kulttuurien keittiöistä ja niiden yhdistelemisestä. Virallisen arvion mukaan liha ja muut eläinperäiset tuotteet vapauttavat ilmakehään noin 20 prosenttia kaikista ihmisen tuottamista kasvihuonekaasujen päästöistä. Todellinen luku on kuitenkin huomattavasti suurempi, sillä energiateollisuuden ja vähittäiskaupan aiheuttamia päästöjä ei ole prosenttiosuudessa huomioitu. Eläinperäisten tuotteiden kulutuksen pienentyessä maataloustoiminnalta vapautuvia alueita voitaisiin käyttää puiden, biopolttoaineiden tai hiilinieluihin säilöttävän biomassan tuottamiseen. Suosimalla puissa kasvaneita hedelmiä, pähkinöitä, kasviöljyjä, jauhoja ja sokereita voimme muuttaa omaa ruokavaliotamme huomattavasti ilmastoystävällisemmäksi. Satojentuhansien uusien tutkimuksien perusteella ruokavalio vaikuttaa myös omaan terveyteemme ja eliniän odotteeseemme selvästi enemmän kuin mikään muu asia. Näennäisesti keskenään ristiriitaisten tutkimustulosten suuri määrä on kuitenkin tehnyt ruoan terveysvaikutuksista vaikeasti ymmärrettäviä. Risto Isomäen kirja käy tiiviisti ja yleistajuisesti läpi, miten voimme vähentää päästöjämme tavoin, jotka samalla pitävät meidät terveempinä ja pidentävät elämäämme.

Lähetä
TilaEräpäiväKuuluuHylly
88549Saatavana Kukkulan kirjasto - Pääkokoelma59.34