Gradian verkkokirjasto

Kombuchaa ja kimchiä helposti : tie kehon ja aivojen terveyteen
Muistilista on tyhjä
Vis
Henkilönnimi
  • Palmcrantz Aziz, Erica.
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö
  • Kombuchaa ja kimchiä helposti : tie kehon ja aivojen terveyteen
Julkaistu
  • Kustannus-Mäkelä, Karkkila : 2020.
UDK-luokituskoodi
Ulkoasutiedot
  • 95 sivua.
  • kuvitettu.
  • 22 cm.
Huomautus sisällöstä, tiivistelmä tms.
  • Tie kehon ja aivojen terveyteen
Asiasana
Henkilönnimi
  • Brandon-Cox, Bianca.
  • Sajama, Sinikka.
  • Lindström, Emma.
ISBN
  • 978-952-341-336-8
*00001277nam a22003974a 4500
*00122343
*00520200525075555.0
*008191127s2020\\\\fi\||||||||||\||||||fin|c
*020  $a978-952-341-336-8
*035  $a48861
*035  $a(PrettyLib)0000048861
*0410 $afin$hswe
*080  $aUDK:641/642
*1001 $aPalmcrantz Aziz, Erica.
*24510$aKombuchaa ja kimchiä helposti :$btie kehon ja aivojen terveyteen /$cErica Palmcrantz Aziz ; valokuvat Bianca Brandon-Cox ; suomennos Sinikka Sajama ; maalaus: Emma Lindström.
*260  $aKarkkila :$bKustannus-Mäkelä,$c2020.
*300  $a95 sivua.
*300  $bkuvitettu.
*300  $c22 cm.
*520  $aTie kehon ja aivojen terveyteen
*650 7$akeittokirjat$2ysa
*650 7$aruokaohjeet$2ysa
*650 7$akombucha$2ysa
*650 7$akimchi$2ysa
*650 7$aterveysvaikutukset$2ysa
*650 7$asuolisto$2ysa
*650 7$aimmuunijärjestelmä$2ysa
*650 7$aaivot$2ysa
*650 7$afermentointi$2ysa
*650 7$ahapattaminen$2ysa
*650 7$asäilöntä$2ysa
*650 7$aruoanvalmistus$2ysa
*7001 $aBrandon-Cox, Bianca.
*7001 $aSajama, Sinikka.
*7001 $aLindström, Emma.
*852  $lAZIZ
*979  $a0000048861
*999  $aMikroMarc$b[Kirja]$x0
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.

Syömämme ruoka vaikuttaa meihin enemmän kuin moni tulee ajatelleeksi. Hapattamalla säilötty ravinto sisältää elintärkeitä bakteereita, jotka edistävät niin kehon kuin mielen hyvinvointia. Fermentointi eli bakteerien ja hiivojen hyödyntäminen ruoan valmistuksessa ja säilönnässä on ikivanha taito, joka tunnetaan kaikkialla maailmassa. Hapattaminen on yksi fermentoinnin laji, joka perustuu maitohappobakteerien aikaansaamaan käymiseen. Hapattaminen tuottaa ruokaan elimistölle suotuisia bakteereja sekä parantaa sen säilyvyyttä, makua ja ravintoarvoa. Vihanneksista hapattaminen tekee myös helpommin sulavia. Hapatetun ruoan nauttiminen mm. korjaa ja vahvistaa elimistön oman puolustusjärjestelmän toimintaa. Uusiin kokeiluihin houkutteleva kirja neuvoo, miten pääset helposti hapattamisen alkuun kotioloissa, miten hapatus käynnistyy ja mistä tietää, että tuote on valmis syötäväksi. Hapatettuja ainesosia hyödynnetään herkullisissa ohjeissa norirullista kermaiseen kombuchajuustoon ja suklaamoussetorttuun. Kombucha on hiilihappopitoinen hapatettu juoma, jonka pohjana on tee. Teepohjaan lisätään sokeria ja sienimäinen kombuchaviljelmä, scoby. Kombucha sisältää hyviä bakteereja, eläviä entsyymejä ja antioksidantteja. Lisäksi sillä on antibakteerisia vaikutuksia. Kimchiksi kutsutaan erilaisia hapattamalla säilöttyjä vihanneksia. Sen perusraaka-aineet ovat kiinankaali, suola ja chili. Maitohappokäyminen tuottaa valtavan määrän hyödyllisiä bakteereja. Kimchi on terveellistä ja vähäkalorista.

Lähetä
TilaEräpäiväKuuluuHylly
88709Saatavana Priimuksen kirjasto - Pääkokoelma641.55.05