Gradian verkkokirjasto

Suomalaisen ruoan laatukirja
Muistilista on tyhjä
Vis
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö
  • Suomalaisen ruoan laatukirja
Julkaistu
  • Vastapaino, Tampere : 2020.
UDK-luokituskoodi
Muu luokituskoodi
Ulkoasutiedot
  • 207 sivua.
  • kuvitettu.
  • 23 cm.
Yleinen huomautus
  • Valmistajan oikea nimi: Tallinna Raamatutrükikoja OÜ.
  • Artikkelien kirjoittajat: Jari Hanska, Henri Alén, Saara Kankaanrinta, Jarkko Lehtopelto.
Asiasana
Henkilönnimi
  • Hanska, Jari.
  • Alén, Henri.
  • Kankaanrinta, Saara.
  • Lehtopelto, Jarkko.
ISBN
  • 978-951-768-777-5
*00001205nam a22003854a 4500
*00122377
*00520200525075555.0
*008191205s2020\\\\fi\||||||||||\||||||fin|c
*020  $a978-951-768-777-5
*035  $a48897
*035  $a(PrettyLib)0000048897
*0410 $afin
*080  $aUDK:663/664
*084  $aYKL:67.7$2ykl
*24500$aSuomalaisen ruoan laatukirja /$cJari Hanska (toim.).
*260  $aTampere :$bVastapaino,$c2020.
*300  $a207 sivua.
*300  $bkuvitettu.
*300  $c23 cm.
*500  $aValmistajan oikea nimi: Tallinna Raamatutrükikoja OÜ.
*500  $aArtikkelien kirjoittajat: Jari Hanska, Henri Alén, Saara Kankaanrinta, Jarkko Lehtopelto.
*650 7$aruoka$2ysa
*650 7$alaatu$2ysa
*650 7$aruokakulttuuri$2ysa
*650 7$aelintarviketuotanto$2ysa
*650 7$amaataloustuotanto$2ysa
*650 7$aelintarviketeollisuus$2ysa
*650 7$aympäristövaikutukset$2ysa
*650 7$atulevaisuus$2ysa
*650 7$aSuomi$2ysa
*7001 $aHanska, Jari.
*7001 $aAlén, Henri.
*7001 $aKankaanrinta, Saara.
*7001 $aLehtopelto, Jarkko.
*852  $lSUOMALAISEN
*979  $a0000048897
*999  $aMikroMarc$b[Kirja]$x0
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.

Suomessa ruokakeskustelu syttyy vain silloin, kun pohditaan saako kouluissa tarjota yhtenä päivänä viikossa vain kasvisruokaa. Suomalaisen ruoan laatukirja on ärhäkkä puheenvuoro kotimaisen ruoan tulevaisuuden puolesta. Kirja kysyy, voisivatko suomalaiset tuottajat, teollisuus ja kauppa nousta ruoantuotannossa ja ruokakulttuurissa maailman huipuksi. Me suomalaiset rakastamme kyllä puhua laadun teknisistä näkökohdista, kuten kylmäketjusta, toimitusvarmuudesta tai ruoan puhtaudesta. Tekninen laatu on kuitenkin vain yksi ruoan ulottuvuus. Missä näkyy intohimoinen suhtautuminen ruokaan? Ruoan herkullisuus, suomalaiset maut tai maaperää, vesistöjä ja ilmastoa koskevat vaikutukset loistavat poissaolollaan. Kun kuluttaja ostaa ruokaa, miettiikö hän silloin käytettyjen antibioottien määrää vai kenties makua? Ostopäätökset tapahtuvat erilaisten laatumääreiden ristivedossa. Siksi olisi tärkeää ymmärtää, millaisia laatukriteerejä suomalaiseen ruokaan nyt yhdistetään ja mitä oikeasti pitäisi vaatia ja vaalia. Ei riitä sanoa, että suomalainen ruoka on laadukasta, koska se on suomalaista. Suomalaista ruokateollisuutta ja maataloutta saa puolustaa, mutta huonoa laatua ja haitallista tekemistä ei kannata tukea. Kirja tarjoaa joukon kärjekkäitä vastauksia kysymykseen: mitä on suomalaisen ruoan laatu ja miten sillä pärjätään tulevaisuudessa? Jari Hanska on politiikkaa ja taloutta seuraava freelancetoimittaja. Vuonna 2016 hän julkaisi yhdessä toimittaja Teemu Muhosen kanssa eläkejärjestelmää ruotivan tietokirjan Eläketurma. Lisäksi Hanska on ollut käsikirjoittamassa Ryhmäteatterissa esitettyä Eduskunta-trilogiaa. Trilogian toinen osa palkittiin tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnolla. Henri Alen on ravintoloitsija ja kokki monen tunnetun ravintolan takana. Henri on tunnettu myös kokkiohjelmista sekä useista ruokakirjoista. Henri on intohimoinen laadukkaan ruoan puolestapuhuja ja Suomalaisen ruokakulttuurin tutkiminen on hänelle harrastus joka on näkynyt muunmuassa ravintola Finnjävelissä ja Ultimassa. Saara Kankaanrinta on ympäristövaikuttaja ja luonnonsuojelija. Hän on Baltic Sea Action Group säätiön perustaja ja puheenjohtaja sekä useiden ekologisten yritysten hallituksessa. Kankaanrinta omistaa miehensä kanssa Qvidjan koetilan ja työskentelee globaalisti Itämeren, ilmaston ja monimuotoisuuden vuoksi. Jarkko Lehtopelto on yhteiskunnallisen viestinnän ammattilainen ja yrittäjä. Hänellä on pitkä kokemus erilaisista hankkeista, tapahtumista ja kampanjoista. Lehtopellon erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat ruuantuotanto sekä metsät ja niiden käyttö.

Lähetä
TilaEräpäiväKuuluuHylly
88750Saatavana Kukkulan kirjasto - Priimus-kokoelma664