Henkilönnimi Pekkala, Satu, kirjoittaja.
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö Suolisto mikrobit ja terveys : hyvinvointia koko keholle
Muut nimekkeet Hyvinvointia koko keholle
Julkaistu Kirjapaja, Helsinki : [2020]
EU:ssa
©2020
UDK-luokituskoodi
Muu luokituskoodi
Ulkoasutiedot
Huomautus sisällöstä Aluksi -- Suolisto mikrobit - näkymättömät, tärkeät kumppanimme suolisto ssa -- Suolisto mikrobisto ja sairaudet -- Suolisto mikrobiston tuunaaminen itse -- Suosittujen ruokavalioiden vaikutus suolisto on ja sen mikrobeihin -- Suolessako toiset aivomme? -- Lopuksi -- Keskeinen sanasto -- Kirjallisuutta.
Asiasana
Elektronisen aineiston sijainti ja käyttö (URI) image/jpeg https://media.kirjavalitys.fi/onix/cover/9789523542587?format=image&size=width235 Kansikuva text/html https://media.kirjavalitys.fi/onix/description/9789523542587?format=html Kuvaus
ISBN
*00002347cam a2200517 i 4500
*00122608
*00520200810152908.0
*008200507t20202020fi ||||| | ||0| 0|fin|
*020 $a978-952-354-258-7$qnidottu
*035 $a(FI-MELINDA)016789658
*040 $aFI-BTJ$bfin$erda$dFI-NL$dFI-Piki
*0410 $afin
*042 $afinb
*0801 $a616$21974/fin/fennica
*0801 $a613$21974/fin/fennica
*084 $a59.535$2ykl
*084 $a59.34$2ykl
*084 $a59.13$2ykl
*1001 $aPekkala, Satu,$ekirjoittaja.
*24510$aSuolisto mikrobit ja terveys :$bhyvinvointia koko keholle /$cSatu Pekkala.
*24630$aHyvinvointia koko keholle
*260 $aHelsinki$bKirjapaja$c2020
*264 1$aHelsinki :$bKirjapaja,$c[2020]
*264 3$aEU:ssa
*264 4$c©2020
*300 $a184 sivua ;$c21 cm
*336 $ateksti$btxt$2rdacontent
*337 $akäytettävissä ilman laitetta$bn$2rdamedia
*338 $anide$bnc$2rdacarrier
*5050 $aAluksi -- Suolisto mikrobit - näkymättömät, tärkeät kumppanimme suolisto ssa -- Suolisto mikrobisto ja sairaudet -- Suolisto mikrobiston tuunaaminen itse -- Suosittujen ruokavalioiden vaikutus suolisto on ja sen mikrobeihin -- Suolessako toiset aivomme? -- Lopuksi -- Keskeinen sanasto -- Kirjallisuutta.
*583 $aBTJ$5FENNI
*583 $aBTJ AUKT/HENK$5FENNI
*650 7$asuolisto mikrobisto$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p37925
*650 7$asuolisto $2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p10317
*650 7$abakteerit$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1749
*650 7$aruoansulatus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p12121
*650 7$asuolisto n taudit$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p4707
*650 7$aehkäisy$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p793
*650 7$aravitsemus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p5748
*650 7$aruokavaliot$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3790
*650 7$aliikunta$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p916
*650 7$aterveys$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2762
*650 7$aaivot$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p7040
*852 $aPEKKALA
*85642$qimage/jpeg$uhttps://media.kirjavalitys.fi/onix/cover/9789523542587?format=image&size=width235$zKansikuva
*85642$qtext/html$uhttps://media.kirjavalitys.fi/onix/description/9789523542587?format=html$zKuvaus
*901 $aMU20200729$5FENNI
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä
kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.
Suolistossamme asuu mikrobeita enemmän kuin ihmisessä on soluja. Suolistomikrobeista kannattaa pitää huolta, sillä niillä tiedetään olevan merkittävä vaikutus hyvinvointiimme.
Satu Pekkala kertoo teoksessaan havainnollisesti ja tutkittuun tietoon perustuen suolistomikrobien merkityksestä terveydelle. Miksi ne ovat niin tärkeitä ja mihin kaikkeen ne vaikuttavat? Mitä oikeastaan tarkoittaa suolisto ”toisina aivoina” ja mitä tiedetään suolistomikrobien ja eri sairauksien suhteesta? Miten ravinto ja elintavat vaikuttavat mikrobistoon?
Teoksessa on runsaasti hyödyllisiä vinkkejä siihen, mitä voi ja kannattaa tehdä, jotta suoliston mikrobit voisivat mahdollisimman hyvin.
Satu Pekkala on filosofian tohtori ja akatemiatutkija Jyväskylän yliopistossa ja bakteriologian dosentti Turun yliopistossa. Hän tutkii ryhmänsä kanssa suolistomikrobien yhteyttä kansansairauksiin, mm. diabetekseen ja lihavuuteen.