Gradian verkkokirjasto

Puuro : maailman parhaat suolaiset ja makeat puurot
Muistilista on tyhjä
Vis
Henkilönnimi
  • Takala, Mikko, kirjoittaja.
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö
  • Puuro : maailman parhaat suolaiset ja makeat puurot
Muut nimekkeet
  • Maailman parhaat suolaiset ja makeat puurot
Julkaistu
  • Readme.fi, Helsinki : [2021] EU:ssa ©2021
UDK-luokituskoodi
Muu luokituskoodi
Ulkoasutiedot
  • 239 sivua : kuvitettu ; 23 cm
Asiasana
Aineiston lajityyppi/muoto
  • keittokirjat
  • kokböcker
Henkilönnimi
  • Remes, Mika, kirjoittaja.
  • Rekola, Sami, kirjoittaja.
  • Anttonen, Tommi, valokuvaaja.
ISBN
  • 978-952-373-043-4
*00001986cam a2200469 i 4500
*00122641
*00520210205141711.0
*008200507t20212021fi ||||       |0| 0|fin| 
*020  $a978-952-373-043-4$qsidottu
*035  $a(FI-MELINDA)016785883
*040  $aFI-BTJ$bfin$erda$dFI-NL
*0410 $afin
*042  $afinb
*0801 $a641/642$21974/fin/fennica
*084  $a68.2$2ykl
*1001 $aTakala, Mikko,$ekirjoittaja.$0(FI-ASTERI-N)000137794
*24510$aPuuro :$bmaailman parhaat suolaiset ja makeat puurot /$ctekstit: Mikko Takala & Mika Remes ; reseptit: Mikko Takala & Sami Rekola ; ulkoasu ja kuvat: Tommi Anttonen.
*24630$aMaailman parhaat suolaiset ja makeat puurot
*264 1$aHelsinki :$bReadme.fi,$c[2021]
*264 3$aEU:ssa
*264 4$c©2021
*300  $a239 sivua :$bkuvitettu ;$c23 cm
*336  $astillkuva$bsti$2rdacontent
*336  $ateksti$btxt$2rdacontent
*337  $akäytettävissä ilman laitetta$bn$2rdamedia
*338  $anide$bnc$2rdacarrier
*583  $aBTJ$5FENNI
*650 7$aruokaohjeet$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p11273
*650 7$apuurot$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p4147
*650 7$avilja$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p4501
*650 7$aruoanvalmistus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2846
*650 7$amatrecept$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p11273
*650 7$agrötar$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p4147
*650 7$aspannmål$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p4501
*650 7$amatlagning$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2846
*655 7$akeittokirjat$2slm/fin$0http://urn.fi/URN:NBN:fi:au:slm:s392
*655 7$akokböcker$2slm/swe$0http://urn.fi/URN:NBN:fi:au:slm:s392
*7001 $aRemes, Mika,$ekirjoittaja.$0(FI-ASTERI-N)000137792
*7001 $aRekola, Sami,$ekirjoittaja.$0(FI-ASTERI-N)000161044
*7001 $aAnttonen, Tommi,$evalokuvaaja.$0(FI-ASTERI-N)000198633
*852  $aTAKALA
*901  $aMU20210203$5FENNI
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.

Puuro on in! Eikä vain tuiki tuttuna kaura-maitovoisilmä -triona. Kekseliäälle kotikokille puuro – oli se sitten kaurasta, ohrasta, riisistä tai muusta jyvästä – on kangas, jonka päälle maalailla mielikuvituksellisia makuyhdistelmiä samalla tavoin kuin pastan tai perunan kanssa. Puurokirja opastaa kokeilemaan puuroja suolaisina versioina ja esittelee maukkaita ja helppotekoisia puuroreseptejä, joiden makumaailmat risteilevät Aasiasta Amerikkaan. Tietysti mukana on myös superherkullisia makeita puuroja. Puuro mielletään läntisellä pallonpuoliskolla edelleen makeaksi aamun aloittajaksi, mutta yhtä hyvin puuro toimii lounaana tai jopa kevyenä illallisena. Ajatus ei ole vallankumouksellinen, vaan oikeastaan ikivanha: puuro eri muodoissaan oli entisinä aikoina ruokavalion vankka perusta satojen ellei jopa tuhansien vuosien ajan. Nykyään puurot kelpaavat jopa trendikkäiden ravintoloiden ruokalistoille, ja löytyypä maailmalta kokonaan suolaisiin puuroihin erikoistuneita ravintoloitakin. Kirjan ohjeita ovat inspiroineet Soulissa vaikuttava Bonjukpuuroravintola ja Los Angelesin Porridge & Puffs, joka valmistaa puuronsa aasialaisittain kiinalaisesta congeesta vietnamilaiseen chaoon. Nyt suolaiset puurot tulevat takaisin, mutta monipuolisempina kuin ennen. Reippaasti nestettä, veden sijaan kasvis-, kana- tai lihalientä, kunnon mausteet srirachasta misoon, päälle mahtavat lisukkeet ja kaunis esillepano. Voilà, se on siinä! Vain taivas on rajana. Tekstit: Mikko Takala. Reseptit: Mikko Takala & Sami Rekola. Kuvat: Tommi Anttonen.

Lähetä
TilaEräpäiväKuuluuHylly
89217Saatavana Priimuksen kirjasto - Pääkokoelma641.55.01