Gradian verkkokirjasto

Suomen ruokahistoria : suolalihasta sushiin
Muistilista on tyhjä
Vis
Henkilönnimi
  • Kylli, Ritva, kirjoittaja.
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö
  • Suomen ruokahistoria : suolalihasta sushiin
Julkaistu
  • Gaudeamus, Helsinki : [2021] Tallinna Raamatutrükikoja OÜ, Tallinna : 2021 ©2021
Muu luokituskoodi
Ulkoasutiedot
  • 525 sivua : kuvitettu
Huomautus bibliografiasta ym.
  • Sisältää bibliografisia viitteitä ja hakemiston.
Huomautus sisällöstä
  • Menneisyyden makuja jäljittämään -- Johdatus Suomen ruokahistoriaan -- Olkileipää ja ostereita varhaismodernissa Suomessa -- Modernisoituvan maailman monipuolistuvat maut pitkällä 1800-­luvulla -- Voimakasta ruokaa vasta itsenäistyneessä Suomessa -- Ruokahuolto sotivassa ja jälleenrakentavassa Suomessa -- Kiireisen kotikokin kansainvälistyvä keittiö -- Menneisyys lautasella.
Huomautus sisällöstä, tiivistelmä tms.
  • Suomen ruokahistoria kylvää, hauduttaa, pilkkoo, hapattaa ja mikrottaa – se kertoo jokapäiväisen ruokamme kiehtovan tarinan. Se kertoo, kuinka sokerin ja kahvin kaltaiset harvinaiset ja arvokkaat raaka-aineet ovat muuttuneet arkisiksi ja kuinka perinteisiä ruokia on unohdettu uusien makuelämysten myötä. Se kertoo myös niukkuudesta ja puutteesta, tieteellisistä ja teollisista innovaatioista, valistuksesta ja terveysliikkeistä, elintason paranemisesta, tasa-arvosta ja lopulta myös ruoan mahdista muuttaa yhteiskuntaa.
Asiasana
Maantieteellinen nimi asiasanana
ISBN
  • 978-952-345-135-3
*00002157cam a22003494i 4500
*00128961
*00520210817084348.0
*008210408t20212021fi a     b    001 0 fin  
*020  $a978-952-345-135-3$qsidottu
*035  $a(FI-MELINDA)017563867
*040  $aFI-O$bfin$erda$dFI-Hul
*041  $afin
*042  $afinb
*084  $a68.2$2ykl
*1001 $aKylli, Ritva,$ekirjoittaja.$0(FI-ASTERI-N)000140714
*24510$aSuomen ruokahistoria :$bsuolalihasta sushiin /$cRitva Kylli.
*264 1$aHelsinki :$bGaudeamus,$c[2021]
*264 3$aTallinna :$bTallinna Raamatutrükikoja OÜ,$c2021
*264 4$c©2021
*300  $a525 sivua :$bkuvitettu
*336  $ateksti$btxt$2rdacontent
*337  $akäytettävissä ilman laitetta$bn$2rdamedia
*338  $anide$bnc$2rdacarrier
*504  $aSisältää bibliografisia viitteitä ja hakemiston.
*5050 $aMenneisyyden makuja jäljittämään -- Johdatus Suomen ruokahistoriaan -- Olkileipää ja ostereita varhaismodernissa Suomessa -- Modernisoituvan maailman monipuolistuvat maut pitkällä 1800-­luvulla -- Voimakasta ruokaa vasta itsenäistyneessä Suomessa -- Ruokahuolto sotivassa ja jälleenrakentavassa Suomessa -- Kiireisen kotikokin kansainvälistyvä keittiö -- Menneisyys lautasella.
*520  $aSuomen ruokahistoria kylvää, hauduttaa, pilkkoo, hapattaa ja mikrottaa – se kertoo jokapäiväisen ruokamme kiehtovan tarinan. Se kertoo, kuinka sokerin ja kahvin kaltaiset harvinaiset ja arvokkaat raaka-aineet ovat muuttuneet arkisiksi ja kuinka perinteisiä ruokia on unohdettu uusien makuelämysten myötä. Se kertoo myös niukkuudesta ja puutteesta, tieteellisistä ja teollisista innovaatioista, valistuksesta ja terveysliikkeistä, elintason paranemisesta, tasa-arvosta ja lopulta myös ruoan mahdista muuttaa yhteiskuntaa.
*594  $aENNAKKOTIETO / KIRJAVÄLITYS$5FENNI
*650 7$aravitsemus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p5748
*650 7$aruoka-aineet$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3934
*650 7$ahistoria$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1780
*651 7$aSuomi$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p94426
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.

Teepöydän kulhoissa on hillottua mesimarjaa, lakkaa, viinimarjaa ja vadelmaa sekä suurilla porsliinilautasilla mustia ja valkeita konvehteja, kasa sokeriryynejä, sitruuna- ja pomeranssitankoja ja paahdettuja manteleita. Uskoisitko, että kattaus on vuoden 1788 Oulusta? Eikö 1700-luvulla popsittukaan pelkkää porkkanaa? Suomalaisen ruoan historia on täynnä makoisia yllätyksiä ja tuttuja ruoka-aineita. Alussa oli suolakala, naurishaudikas ja kaali. Sittemmin suomalaiset ovat löytäneet spagetin, säilykeananaksen ja chilin sekä oppineet syömään puikoilla. Mitä tässä välissä tapahtui? Suomen ruokahistoria kylvää, hauduttaa, pilkkoo, hapattaa ja mikrottaa – se kertoo jokapäiväisen ruokamme kiehtovan tarinan. Se kertoo, kuinka sokerin ja kahvin kaltaiset harvinaiset ja arvokkaat raaka-aineet ovat muuttuneet arkisiksi ja kuinka perinteisiä ruokia on unohdettu uusien makuelämysten myötä. Se kertoo myös niukkuudesta ja puutteesta, tieteellisistä ja teollisista innovaatioista, valistuksesta ja terveysliikkeistä, elintason paranemisesta, tasa-arvosta ja lopulta myös ruoan mahdista muuttaa yhteiskuntaa.

Lähetä
TilaEräpäiväKuuluuHylly
Ex2Saatavana Priimuksen kirjasto - Pääkokoelma641.568