Henkilönnimi Välikylä, Tapio, kirjoittaja, valokuvaaja.
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö Hygieniaopas : opas hygieniaosaamiskoulutukseen sekä ammattikeittiöiden, elintarviketeollisuuden, elintarvikekaupan ja alan oppilaitosten hygieniakoulutukseen sekä elintarvikevalvonnan käyttöön
Muut nimekkeet Opas hygieniaosaamiskoulutukseen sekä ammattikeittiöiden, elintarviketeollisuuden, elintarvikekaupan ja alan oppilaitosten hygieniakoulutukseen sekä elintarvikevalvonnan käyttöön Alanimeke kannessa: Elintarvikehygienian perusteet
Julkaistu Ympäristökustannus Oy, Pori : 2021.
Waasa Graphics Oy Vaasa :
Muu luokituskoodi
Painos
Ulkoasutiedot 75 sivua : kuvitettu ; 24 cm
Huomautus sisällöstä Johdanto -- 1 Elintarvikehygienia -- 2 Elintarvikkeiden saastuminen ja pilaantuminen -- 3 Ruokamyrkytykset -- 4 Elintarvikkeiden riski- ja vaaratekijät -- 5 Elintarvikkeiden käsittely -- 6 Elintarviketyöntekijä -- 7 Siivous ja puhtaanapito -- 8 Omavalvonta -- 9 Rekisteröity elintarviketoiminta -- 10 Jätehuolto -- 11 Oiva-järjestelmä -- Elintarvikehygieeninen osaaminen ja sen osoittaminen -- Elintarvikehuoneistoissa työskentelevän henkilön hygieniaosaamisvaatimukset -- Huoneen taulu -- Ruokamyrkytyksiä aiheuttavia bakteereja -- Elintarvikealan toimijan luotettavuus -- Sanastoa.
Asiasana
Henkilönnimi Mustonen, Ensio, kuvittaja.
ISBN
*00003446cam a22005294i 4500
*00129368
*00520210910125934.0
*008210827s2021 fi a |00||0 fin|c
*020 $a978-952-9637-66-9$qnidottu
*035 $a(FI-MELINDA)018018048
*040 $aFI-Kareli$bfin$erda
*0410 $afin
*084 $a59.24$2ykl
*1001 $aVälikylä, Tapio,$ekirjoittaja,$evalokuvaaja.
*24510$aHygieniaopas :$bopas hygieniaosaamiskoulutukseen sekä ammattikeittiöiden, elintarviketeollisuuden, elintarvikekaupan ja alan oppilaitosten hygieniakoulutukseen sekä elintarvikevalvonnan käyttöön /$c[teksti]: Tapio Välikylä ; piirrokset: Ensio Mustonen ; valokuvat: Tapio Välikylä.
*24630$aOpas hygieniaosaamiskoulutukseen sekä ammattikeittiöiden, elintarviketeollisuuden, elintarvikekaupan ja alan oppilaitosten hygieniakoulutukseen sekä elintarvikevalvonnan käyttöön
*2461 $iAlanimeke kannessa:$aElintarvikehygienian perusteet
*250 $a23. painos.
*264 1$aPori :$bYmpäristökustannus Oy,$c2021.
*264 3$aVaasa :$bWaasa Graphics Oy
*300 $a75 sivua :$bkuvitettu ;$c24 cm
*336 $ateksti$btxt$2rdacontent
*337 $akäytettävissä ilman laitetta$bn$2rdamedia
*338 $anide$bnc$2rdacarrier
*5050 $aJohdanto -- 1 Elintarvikehygienia -- 2 Elintarvikkeiden saastuminen ja pilaantuminen -- 3 Ruokamyrkytykset -- 4 Elintarvikkeiden riski- ja vaaratekijät -- 5 Elintarvikkeiden käsittely -- 6 Elintarviketyöntekijä -- 7 Siivous ja puhtaanapito -- 8 Omavalvonta -- 9 Rekisteröity elintarviketoiminta -- 10 Jätehuolto -- 11 Oiva-järjestelmä -- Elintarvikehygieeninen osaaminen ja sen osoittaminen -- Elintarvikehuoneistoissa työskentelevän henkilön hygieniaosaamisvaatimukset -- Huoneen taulu -- Ruokamyrkytyksiä aiheuttavia bakteereja -- Elintarvikealan toimijan luotettavuus -- Sanastoa.
*650 7$aelintarvikehygienia$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p9317
*650 7$aruokamyrkytys$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p6504
*650 7$aennaltaehkäisy$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p19552
*650 7$ahygienia$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1719
*650 7$aelintarvikeala$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p10461
*650 7$aelintarviketeollisuus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3373
*650 7$aelintarvikkeet$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p6580
*650 7$aelintarviketurvallisuus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p20955
*650 7$apuhtaanapito$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p10236
*650 7$aomavalvonta$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3165
*650 7$alivsmedelshygien$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p9317
*650 7$amatförgiftning$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p6504
*650 7$aförebyggande$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p19552
*650 7$ahygien$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1719
*650 7$alivsmedelsbranschen$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p10461
*650 7$alivsmedelsindustri$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3373
*650 7$alivsmedel$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p6580
*650 7$alivsmedelssäkerhet$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p20955
*650 7$arenhållning$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p10236
*650 7$aegenkontroll$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3165
*7001 $aMustonen, Ensio,$ekuvittaja.$0(FI-ASTERI-N)000153253
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä
kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.
Opas hygieniaosaamiskoulutukseen sekä ammattikeittiöiden, elintarviketeollisuuden, elintarvikekaupan ja alan oppilaitosten hygieniakoulutukseen sekä elintarvikevalvonnan käyttöön.
Hygieniaoppaassa korostetaan elintarvikehygienian merkitystä koko elintarviketuotantoketjussa ja toimijan vastuuta valmistaa ja tuottaa turvallisia ja puhtaita elintarvikkeita läpi koko elintarvikeketjun.
Oppaan teksti on helppotajuista ja kuvitus on tekstiä tukevaa. Hygieniaopas soveltuu mm. ammattikeittiöiden, elintarviketeollisuuden, elintarvikevalvonnan, elintarvikekaupan ja alan oppilaitosten käyttöön sekä elintarvikehygieniaosaamiskoulutukseen materiaaliksi ja hygieniapassin suorittamiseen. Opas on myös hyvä kertausoppikirja jo kokeneillekin elintarviketuotantoketjun toimijoille. Oppaan 23. painoksessa on huomioitu elintarvikelain 297/2021 aiheuttamat muutokset.
Sisältöä mm.:
– elintarvikehygienia
– elintarvikkeiden saastuminen ja pilaantuminen
– ruokamyrkytykset
– elintarvikkeiden riski- ja vaaratekijät
– elintarvikkeiden käsittely
– elintarviketyöntekijä
– siivous ja puhtaanapito
– omavalvonta
– rekisteröity elintarviketoiminta
– jätehuolto
– Oiva-järjestelmä
– elintarvikehygieeninen osaaminen ja sen osoittaminen
– elintarviketyöntekijän hygieniaosaamisvaatimukset
– ruokamyrkytyksiä aiheuttavia bakteereja
– toimijan luotettavuus.