Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö Keittiöiden siivous- ja hygieniaopas : ruoan valmistus- ja tarjoilu tilat
Muut nimekkeet Ruoanvalmistus- ja tarjoilu tilat
Julkaistu
Muu luokituskoodi
Ulkoasutiedot xx sivua : kuvitettu ; 25 cm
Asiasana
Aineiston lajityyppi/muoto oppaat (teokset) guider (verk)
Henkilönnimi Koskinen, Marita, kirjoittaja, toimittaja. Kakko, Leila, kirjoittaja, toimittaja. Välikylä, Tapio, kirjoittaja, toimittaja.
ISBN
*00002693cam a22005535i 4500
*00131485
*00520211027083030.0
*008211027s2021 fi a|||g |||||001 0|fin|c
*020 $a9789529637676$qnidottu
*035 $a(FI-MELINDA)018073176
*040 $aFI-KARE$bfin$erda
*0410 $afin
*084 $a59.24$2ykl
*084 $a68.8$2ykl
*24500$aKeittiöiden siivous- ja hygieniaopas :$bruoan valmistus- ja tarjoilu tilat /$cMarita Koskinen, Leila Kakko, Tapio Välikylä.
*24630$aRuoanvalmistus- ja tarjoilu tilat
*264 1$bYmpäristökustannus,$c2021
*300 $axx sivua :$bkuvitettu ;$c25 cm
*336 $ateksti$btxt$2rdacontent
*337 $akäytettävissä ilman laitetta$bn$2rdamedia
*338 $anide$bnc$2rdacarrier
*650 7$akeittiöt$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1600
*650 7$aammattikeittiöt$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p21996
*650 7$ahygienia$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1719
*650 7$alaadunvalvonta$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2720
*650 7$apuhtaus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p7184
*650 7$asiivous$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8096
*650 7$atyöympäristö$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8544
*650 7$ajätehuolto$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p6066
*650 7$atuhoeläimet$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p13215
*650 7$atorjuntamenetelmät$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3515
*650 7$aomavalvonta$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3165
*650 7$akök$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1600
*650 7$ayrkeskök$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p21996
*650 7$ahygien$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1719
*650 7$aegenkontroll$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3165
*650 7$akvalitetskontroll$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2720
*650 7$arenlighet$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p7184
*650 7$astädning$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8096
*650 7$aarbetsmiljö$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8544
*650 7$aavfallshantering$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p6066
*650 7$askadedjur$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p13215
*650 7$abekämpningsmetoder$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3515
*655 7$aoppaat (teokset)$2slm/fin$0http://urn.fi/URN:NBN:fi:au:slm:s202
*655 7$aguider (verk)$2slm/swe$0http://urn.fi/URN:NBN:fi:au:slm:s202
*7001 $aKoskinen, Marita,$ekirjoittaja,$etoimittaja.
*7001 $aKakko, Leila,$ekirjoittaja,$etoimittaja.$0(FI-ASTERI-N)000102779
*7001 $aVälikylä, Tapio,$ekirjoittaja,$etoimittaja.
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä
kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.
Laaja opas ammattikeittiöiden ja tarjoilutilojen siivouksesta ja puhtaudesta.
– uusi luku oppaassa käsittelee poikkeusajan vaikutusta ammattikeittiöiden puhtaanapidon käytäntöihin
– keittiöiden hygieniavaatimukset
– Oiva-järjestelmä ja omavalvonta
– keittiön pintojen materiaalit
– siivous, siivousmenetelmät ja -välineet
– hygienia astiahuollossa
– pintapuhtauden laadunvalvonta
– jätehuolto
– tuhoeläintorjunta
Keittiöiden puhtauden perustekijät ovat periaatteessa yksinkertaisia, kaiken pohjalla on toimiva siivoussuunnitelma, jonka keittiössä työskentelevät tuntevat ja jota he myös noudattavat.
Oppaan ammattikeittiöillä tarkoitetaan keittiöitä, joissa ruoanvalmistus tapahtuu ammattimaisesti ja keittiökäsitteessä ovat mukana myös tarjoilu- ja oheistilat. Ammattikeittiöt voidaan luokitella valmistustavan mukaan esimerkiksi keskus-, valmistus-, komponentti-, kuumennus- ja jakelukeittiöksi. Ammattikeittiöt sijaitsevat usein julkisissa rakennuksissa, kuten koulujen, päiväkotien, hoivalaitosten tai erilaisten ravitsemusliikkeiden, esimerkiksi ravintoloiden, pikaruokapaikkojen ja kahviloiden yhteydessä. Tässä oppaassa näistä kaikista ammattikeittiöistä ja niiden toimintaan liittyvistä oheistiloista käytetään nimitystä keittiöt. Opas on suunnattu kaikille ammattikeittiöissä työskenteleville, keittiöhygieniasta ja -siivouksesta vastaaville sekä alan opettajille, opiskelijoille, asiantuntijoille ja elintarvikevalvontaviranomaisille.