Gradian verkkokirjasto

Okashi : japanilaisia herkkuja
Muistilista on tyhjä
Vis
Henkilönnimi
  • Lindblom, Taru, kirjoittaja.
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö
  • Okashi : japanilaisia herkkuja
Muut nimekkeet
  • Japanilaisia herkkuja
Julkaistu
  • Kustannusosakeyhtiö Teos, Helsinki : [2022] Livonia Print Latvia : ©2022
UDK-luokituskoodi
Muu luokituskoodi
Ulkoasutiedot
  • 191 sivua : kuvitettu ; 23 cm
Huomautus sidoksesta
  • Avoselkäinen sidos.
Asiasana
Maantieteellinen nimi asiasanana
Aineiston lajityyppi/muoto
  • ruokaohjeet
  • keittokirjat
  • matrecept
  • kokböcker
Henkilönnimi
  • Valkama, Heikki, kirjoittaja.
  • Karlsson, Nina, valokuvaaja.
ISBN
  • 978-952-363-231-8
*00002451cam a2200577 i 4500
*00131575
*00520220505103839.0
*008211030t20222022fi ||||       |0||0|fin| 
*020  $a978-952-363-231-8$qkovakantinen
*035  $a(FI-MELINDA)018075792
*040  $aFI-BTJ$bfin$erda$dFI-NL
*0410 $afin
*042  $afinb
*0801 $a641/642$21974/fin/fennica
*084  $a68.25$2ykl
*084  $a68.24$2ykl
*1001 $aLindblom, Taru,$ekirjoittaja.
*24510$aOkashi :$bjapanilaisia herkkuja /$cTaru Lindblom, Heikki Valkama ; valokuvat: Nina Karlsson.
*24630$aJapanilaisia herkkuja
*264 1$aHelsinki :$bKustannusosakeyhtiö Teos,$c[2022]
*264 3$aLatvia :$bLivonia Print
*264 4$c©2022
*300  $a191 sivua :$bkuvitettu ;$c23 cm
*336  $ateksti$btxt$2rdacontent
*337  $akäytettävissä ilman laitetta$bn$2rdamedia
*338  $anide$bnc$2rdacarrier
*563  $aAvoselkäinen sidos.
*583  $aBTJ$5FENNI
*583  $aBTJ AUKT/HENK$5FENNI
*650 7$aruokakulttuuri$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p5529
*650 7$aruokaperinne$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p11366
*650 7$ajälkiruoat$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p7644
*650 7$amakeiset$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p6769
*650 7$aleivonnaiset$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2455
*650 7$ajäätelö$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8380
*650 7$amatkultur$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p5529
*650 7$amattradition$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p11366
*650 7$aefterrätter$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p7644
*650 7$asötsaker$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p6769
*650 7$abakverk$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2455
*650 7$aglass$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8380
*651 7$aJapani$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p105023
*651 7$aJapan$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p105023
*655 7$aruokaohjeet$2slm/fin$0http://urn.fi/URN:NBN:fi:au:slm:s1419
*655 7$akeittokirjat$2slm/fin$0http://urn.fi/URN:NBN:fi:au:slm:s392
*655 7$amatrecept$2slm/swe$0http://urn.fi/URN:NBN:fi:au:slm:s1419
*655 7$akokböcker$2slm/swe$0http://urn.fi/URN:NBN:fi:au:slm:s392
*7001 $aValkama, Heikki,$ekirjoittaja.$0(FI-ASTERI-N)000120337
*7001 $aKarlsson, Nina,$evalokuvaaja.
*901  $aMU20220428$5FENNI
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.

Japanilainen ruoka susheineen ja tempuroineen tunnetaan hyvin, mutta maan monipuoliset jälkiruoat ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Okashi lähestyy japanilaista kulttuuria herkkujen, makeisten ja pikkupurtavien kautta. Kirjan resepteillä loihditaan suosituimmat japanilaiset herkut. Niiden yhteyteen kuuluvat esseet sekä kirjan yltäkylläinen kuvasto liittävät jälkiruokakulttuurin osaksi maan historiaa syvällisellä ja yllättävälläkin tavalla. Miten japanilaiset mochi-kakut, jäätelöannokset ja kuohkeat leivonnaiset valmistuvat? Millä tavoin nyky-Japanissa herkutellaan hybridijälkiruoilla? Miksi riisiä käytetään niin paljon jälkiruoissakin? Syödäänkö Japanissa lainkaan karkkia – tai pikemminkin: mitä kaikkea ihmeellistä japanilaisesta karkkikaupasta löytyy? Okashi kannustaa tutkimaan, oppimaan ja kokeilemaan itse. Se on itsenäinen sisarteos vuonna 2021 ilmestyneelle, suuren suosion saavuttaneelle Heikki Valkaman ja Marjo Sekin kirjalle Okazu – japanilaista kasvisruokaa. TARU LINDBLOM (s.1978) on Helsingin yliopiston ruokakulttuurin professori sekä kulutuksen ja ruuansosiologian dosentti. Lindblom on syönyt japanilaista herkkukulttuuria tutuksi lukuisilla Tokioon suuntautuneilla tutkimus- ja vapaa-ajanmatkoillaan. HEIKKI VALKAMA (s.1975) tunnetaan japanilaisen kulttuurin kautta. Hän on kirjoittanut sekä esseistisiä ruokakirjoja että kaunokirjallisia teoksia Japanista.

Lähetä
TilaEräpäiväKuuluuHylly
Ex1Saatavana Priimuksen kirjasto - Pääkokoelma641.55.568