Gradian verkkokirjasto

Ravitsemushoitosuositus
Muistilista on tyhjä
Vis
Yhteisönnimi
  • Valtion ravitsemusneuvottelukunta, kirjoittaja.
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö
  • Ravitsemushoitosuositus
Julkaistu
  • Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Helsinki : [2023] PunaMusta Oy, Helsinki : 2023.
UDK-luokituskoodi
Muu luokituskoodi
Ulkoasutiedot
  • 339 sivua : kuvitettu ; 25 cm
Sarjamerkintö ei-lisäkirjausmuodossa
  • Ohjaus, ISSN 2341-8095 ; 3/2023
Huomautus sisällöstä
  • Esipuhe -- Saatesanat -- Lukuohje -- Sanasto ja lyhenteet -- Wienin julistus ihmisoikeudesta ravitsemushoitoon -- 1 Ravitsemushoitosuosituksen tavoitteet ja kohderyhmä -- 2 Ravitsemuksen merkitys sairauksien ehkäisyssä ja hoidossa sekä niistä toipumisessa -- 3 Ravitsemushoitoprosessi -- 4 Ruokailu osastolla ja suun terveys -- 5 Terveyttä ja kestävää kehitystä edistävä ruokailu ja ruokapalvelut -- 6 Ruoan rakennemuutokset -- 7 Ravinnonsaannin tehostaminen -- 8 Ravitsemushoito eri sairauksissa ja erityistilanteissa -- 9 Ravitsemushoito eri ikäryhmissä -- 10 Ruokapalvelujen hankinta ja kilpailutus -- 11 Ravitsemushoidon alueellinen ja kansallinen seuranta ja valvonta -- Liitteet.
Asiasana
Yhteisönnimi
  • Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, kustantaja.
Toinen ilmiasu
  • Verkkoaineisto: ISBN 9789523439771
Sarjalisäkirjaus - yhtenäistetty nimeke
  • Ohjaus, 2341-8095 ; 2023, 3.
Elektronisen aineiston sijainti ja käyttö (URI)
  • https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-343-977-1 Linkki verkkoaineistoon
ISBN
  • 978-952-343-976-4
*00004434cam a2200745 i 4500
*00132841
*00520230428121124.0
*008230308s2023    fi ||||       |0| 0|fin| 
*020  $a978-952-343-976-4$qpehmeäkantinen
*035  $a(FI-BTJ)7377343
*035  $a(FI-MELINDA)018738684
*040  $aFI-Tua$bfin$erda$dFI-NL$dFI-BTJ
*0410 $afin
*042  $afinb
*0801 $a613$21974/fin/fennica
*084  $a59.34$2ykl
*1102 $aValtion ravitsemusneuvottelukunta,$ekirjoittaja.$0(FI-ASTERI-N)000036971
*24510$aRavitsemushoitosuositus /$cValtion ravitsemusneuvottelukunta.
*264 1$aHelsinki :$bTerveyden ja hyvinvoinnin laitos,$c[2023]
*264 3$aHelsinki :$bPunaMusta Oy,$c2023.
*300  $a339 sivua :$bkuvitettu ;$c25 cm
*336  $ateksti$btxt$2rdacontent
*337  $akäytettävissä ilman laitetta$bn$2rdamedia
*338  $anide$bnc$2rdacarrier
*4901 $aOhjaus,$x2341-8095 ;$v3/2023
*5050 $aEsipuhe -- Saatesanat -- Lukuohje -- Sanasto ja lyhenteet -- Wienin julistus ihmisoikeudesta ravitsemushoitoon -- 1 Ravitsemushoitosuosituksen tavoitteet ja kohderyhmä -- 2 Ravitsemuksen merkitys sairauksien ehkäisyssä ja hoidossa sekä niistä toipumisessa -- 3 Ravitsemushoitoprosessi -- 4 Ruokailu osastolla ja suun terveys -- 5 Terveyttä ja kestävää kehitystä edistävä ruokailu ja ruokapalvelut -- 6 Ruoan rakennemuutokset -- 7 Ravinnonsaannin tehostaminen -- 8 Ravitsemushoito eri sairauksissa ja erityistilanteissa -- 9 Ravitsemushoito eri ikäryhmissä -- 10 Ruokapalvelujen hankinta ja kilpailutus -- 11 Ravitsemushoidon alueellinen ja kansallinen seuranta ja valvonta -- Liitteet.
*583  $aBTJ$5FENNI
*650 7$aravitsemussuositukset$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p7095
*650 7$aravitsemushoito$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p6589
*650 7$aruokavaliot$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3790
*650 7$aravitsemus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p5748
*650 7$aruokailu$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p14373
*650 7$asairaalat$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1090
*650 7$alaitoshoito$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1308
*650 7$aravinnonsaanti$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p10827
*650 7$asairaudet$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2633
*650 7$apotilaat$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8357
*650 7$aikääntyneet$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2433
*650 7$alapset (ikäryhmät)$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p4354
*650 7$anuoret$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p11617
*650 7$aruokapalvelut$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p39048
*650 7$akilpailuttaminen$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p9192
*650 7$anäringsrekommendationer$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p7095
*650 7$anäringsterapi$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p6589
*650 7$adieter$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3790
*650 7$anäring (nutrition)$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p5748
*650 7$abespisning$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p14373
*650 7$asjukhus$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1090
*650 7$ainstitutionsvård$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1308
*650 7$anäringstillförsel$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p10827
*650 7$asjukdomar$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2633
*650 7$apatienter$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8357
*650 7$aäldre$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2433
*650 7$abarn (åldersgrupper)$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p4354
*650 7$aungdomar$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p11617
*650 7$amatservice$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p39048
*650 7$akonkurrensutsättning$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p9192
*7102 $aTerveyden ja hyvinvoinnin laitos,$ekustantaja.$0(FI-ASTERI-N)000034964
*77608$iVerkkoaineisto:$z9789523439771
*830 0$aOhjaus,$x2341-8095 ;$v2023, 3.
*85641$uhttps://urn.fi/URN:ISBN:978-952-343-977-1$yLinkki verkkoaineistoon
*884  $aONIX3 to MARC transformation$g20230307$kMELINDA_RECORD_IMPORT_SOURCE_4$qFI-NL$5MELINDA
*884  $aHelmet to Melinda MARC transformation$g20230421$kHELMET:57e81226f00e1f0a60cdad220e96eac817e73814350809223441dad43bd48e03$qFI-NL$5MELINDA
*901  $aMU20230420$5FENNI
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.

Ravitsemushoito on tärkeä osa sairauksista parantumisen tukemista ja kuntoutusta. Se on monien sairauksien keskeinen hoitomuoto ja joissakin sairauksissa ainoa hoito. Hyvä ravitsemushoito vähentää muiden hoitotoimenpiteiden tarvetta ja edistää muun hoidon tehoa ja vaikuttavuutta. Se voi myös vähentää lääkehoidon tarvetta ja lyhentää erityistason hoidon kestoa. Tämän potilaiden ravitsemushoitoa ja potilasruokailua koskevan suosituksen tavoitteena on kuvata ravitsemushoidon prosessi saumattomana kokonaisuutena, jossa ruokapalvelu ja laitoshuolto niveltyvät hoitoprosessiin. Julkaisu sisältää sekä tietoa ja ohjeita että arviointi- ja seurantatyökaluja ravitsemushoidon kehittämiseen ja toteuttamiseen uudessa palvelujärjestelmässä. Uudistettu suositus perustuu kansainvälisiin suosituksiin, kliinisen ravitsemustieteen ja lääketieteen tutkimustietoon ja hyviin käytäntöihin. Suositus on tarkoitettu kaikille, jotka ohjaavat, suunnittelevat ja osallistuvat potilaan ravitsemushoitoon ja ruokapalvelujen toteuttamiseen julkisissa ja yksityisissä sosiaali- ja terveyspalveluissa. Sen pohjalta voidaan laatia tarkempia organisaatiokohtaisia ravitsemushoidon toimintaohjeita ja ruokapalvelun palvelukuvauksia. Ravitsemushoitosuositus soveltuu myös oppikirjaksi. Ravitsemushoitosuosituksen ovat tuottaneet Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos yhdessä laajan ravitsemushoidon asiantuntijatyöryhmän kanssa.

Lähetä
TilaEräpäiväKuuluuHylly
Ex1Saatavana Kukkulan kirjasto - Pääkokoelma59.34