Gradian verkkokirjasto

Lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityö
Muistilista on tyhjä
Vis
Yhtenäistetty nimeke
  • Lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityö. Suomi. Teksti. 2024.
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö
  • Lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityö
Julkaistu
  • Gaudeamus, [Helsinki] : [2024] Printon Trükikoda Tallinna : ©2024
UDK-luokituskoodi
Muu luokituskoodi
Ulkoasutiedot
  • 318 sivua ; 24 cm
Yleinen huomautus
  • Artikkelien kirjoittajat: Elina Aaltio ja 39 muuta.
  • Toimittajat myös kirjoittajia.
  • Vertaisarvioitu.
Huomautus bibliografiasta ym.
  • Sisältää bibliografisia viitteitä.
Huomautus sisällöstä
  • 1. Johdanto : lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityö 2020-luvulla / Johanna Kiili, Anne-Mari Jaakola, Merja Anis, Tuuli Lamponen & Elina Stenvall -- I Palvelurakenteet ja ammattilaisten osaaminen -- 2. Kartoittava analyysi lasten, nuorten ja perheiden sosiaalihuollon palveluista 2020-luvulla / Johanna Kiili, Johanna Moilanen & Johanna Hedman -- 3. Moniammatillisen yhteistyön muodot lasten, nuorten ja perheiden palveluissa / Minna Alin, Anniina Kaittila & Leena Leinonen -- 4. Lasten ja nuorten oikeuksien toteutuminen : esimerkkeinä tukisuhdetoiminta ja maahan saapuneiden lasten palvelut / Tiina Lehto-Lundén, Kati Turtiainen & Sirpa Kannasoja -- 5. Aikuistuvan nuoren lähtö julkisesta kodista : sijaishuollosta itsenäistymisen tapoja / Tarja Vierula, Riikka Korkiamäki, Saara Saukkola, Tuija Pakarinen, Auli Pohjolainen, Nina Vanhatalo & Tuija Eronen – II Palvelut ja asiakkaan tilanteen arviointi -- 6. Lapsen tilanteen arviointi lastensuojelussa ja lapsiperhesosiaalityössä : aikalaiskuvausta / Anne-Mari Jaakola, Tuuli Lamponen, Elina Aaltio, Noora Aarnio, Maija Haapala, Eveliina Heino, Tarja Pösö, Jenni Repo & Minna Veistilä -- 7. Sosiaalityöntekijöiden osaaminen ja lapsen kehitystieto tilannearvioinnissa / Anne-Mari Jaakola, Teija Karttunen & Anu-Riina Svenlin -- 8. Tukisuhdetoiminnan tietokäytännöt : esimerkkinä arviointilomakkeiden käyttäminen seurantatapaamisissa / Johanna Moilanen, Sirpa Kannasoja, Kaisa Malinen, Johanna Kiili & Tiina Lehto-Lundén -- 9. Vieraskielisyyteen liittyvät kysymykset ja asioimistulkkaus lastensuojelun sosiaalityössä / Maija Jäppinen, Eveliina Heino & Kati Turtiainen – III Nivelvaiheet palveluissa ja asiakkuuksissa -- 10. Institutionaalinen raja lapsiperhesosiaalityön ja lastensuojelun välillä : arviointia tekevien ammattilaisten näkökulma / Anne-Mari Jaakola, Tarja Pösö & Jenni Repo --
  • 11. Lastensuojelun ja nuorisopsykiatrian yhteisasiakkaiden palvelupolut : palvelusiirtymien sillat ja karikot / Leena Leinonen, Anniina Kaittila, Minna Alin, Riitta Vornanen, Siiri-Liisi Kraav, Max Karukivi & Merja Anis -- 12. Palvelujen ja lakien risteyksissä : tiedollinen toimijuus äskettäin maahan saapuneiden lasten ja nuorten palveluissa / Kati Turtiainen & Mira Välimaa -- IV Palveluiden kehittäminen ja vaikuttavuus -- 13. Perheiden taloudellisen toimintakyvyn tuki sosiaalityössä / Meri Moisio, Katri Viitasalo, Tuula Kaitsaari, Anniina Kaittila & Mia Hakovirta -- 14. Katsaus lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityön vaikuttavuustutkimukseen Suomessa / Elina Aaltio & Sirpa Kannasoja -- 15. Uusien interventioiden tutkimusperustainen kehittäminen ja arviointi lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityössä / Elina Aaltio & Nanne Isokuortti -- Viitteet -- Lähteet ja kirjallisuus -- Liitteet -- Kirjoittajat.
Huomautus sisällöstä, tiivistelmä tms.
  • Lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityön tarkoituksena on auttaa ja tukea lapsia, nuoria ja perheitä monenlaisissa elämäntilanteissa. Esimerkiksi taloudellinen niukkuus, vaikeudet ihmis- ja perhesuhteissa sekä tunne-elämän ja mielenterveyden haasteet voivat kiertyä solmuksi, jonka selvittämiseen eivät voimat riitä yksin. Lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityö tarkastelee ajankohtaisia lapsiperhesosiaalityön ja lastensuojelun ilmiöitä ja palveluita tuoreen tutkimustiedon pohjalta. Millainen on lasten ja nuorten asema palveluissa? Millaisten tietojen perusteella asiakkaiden tilanteita arvioidaan? Miten moniasiakkuudet tai monikieliset perheet otetaan huomioon? Keille lapsiperheiden sosiaalityön ja lastensuojelun palvelut on suunnattu, ja ketkä ovat niihin oikeutettuja? Lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityö on sosiaalityön ydintä sekä vaativaa ammatillista toimintaa. Teos tarjoaa tutkittua tietoa lasten ja nuorten kanssa työskenteleville eri alojen ammattilaisille, palveluiden kehittäjille, tutkijoille, opettajille ja opiskelijoille.
Asiasana
Henkilönnimi
  • Kiili, Johanna, kirjoittaja, toimittaja.
  • Jaakola, Anne-Mari, kirjoittaja, toimittaja.
  • Anis, Merja, kirjoittaja, toimittaja.
  • Lamponen, Tuuli, kirjoittaja, toimittaja.
  • Stenvall, Elina, kirjoittaja, toimittaja.
  • Aaltio, Elina, kirjoittaja.
Yhteisönnimi
  • Gaudeamus oy, kustantaja.
Toinen ilmiasu
  • Verkkoaineisto: ISBN 9789523454361
ISBN
  • 978-952-345-253-4
*00008634cam a2200949 i 4500
*00133190
*00520240529113814.0
*008231018t20242024fi       b    000 0|fin| 
*020  $a978-952-345-253-4$qpehmeäkantinen
*035  $a(FI-MELINDA)018888440
*040  $aFI-BTJ$bfin$erda$dFI-NL$dFI-Hul$dFI-Xamk$dFI-O
*0410 $afin
*042  $afinb
*072 7$a73$2kkaa
*0800 $a364.4$x-053.2$22024
*0801 $a364$x-053.2$21974/fin/1983
*084  $a37.23$2ykl
*084  $a37.42$2ykl
*1300 $aLapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityö.$lSuomi.$hTeksti.$f2024.
*24510$aLapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityö /$ctoimittaneet Johanna Kiili, Anne-Mari Jaakola, Merja Anis, Tuuli Lamponen & Elina Stenvall.
*264 1$a[Helsinki] :$bGaudeamus,$c[2024]
*264 3$aTallinna :$bPrinton Trükikoda
*264 4$c©2024
*300  $a318 sivua ;$c24 cm
*336  $ateksti$btxt$2rdacontent
*337  $akäytettävissä ilman laitetta$bn$2rdamedia
*338  $anide$bnc$2rdacarrier
*500  $aArtikkelien kirjoittajat: Elina Aaltio ja 39 muuta.
*500  $aToimittajat myös kirjoittajia.
*500  $aVertaisarvioitu.
*504  $aSisältää bibliografisia viitteitä.
*5050 $81.1\x$a1. Johdanto : lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityö 2020-luvulla / Johanna Kiili, Anne-Mari Jaakola, Merja Anis, Tuuli Lamponen & Elina Stenvall -- I Palvelurakenteet ja ammattilaisten osaaminen -- 2. Kartoittava analyysi lasten, nuorten ja perheiden sosiaalihuollon palveluista 2020-luvulla / Johanna Kiili, Johanna Moilanen & Johanna Hedman -- 3. Moniammatillisen yhteistyön muodot lasten, nuorten ja perheiden palveluissa / Minna Alin, Anniina Kaittila & Leena Leinonen -- 4. Lasten ja nuorten oikeuksien toteutuminen : esimerkkeinä tukisuhdetoiminta ja maahan saapuneiden lasten palvelut / Tiina Lehto-Lundén, Kati Turtiainen & Sirpa Kannasoja -- 5. Aikuistuvan nuoren lähtö julkisesta kodista : sijaishuollosta itsenäistymisen tapoja / Tarja Vierula, Riikka Korkiamäki, Saara Saukkola, Tuija Pakarinen, Auli Pohjolainen, Nina Vanhatalo & Tuija Eronen – II Palvelut ja asiakkaan tilanteen arviointi -- 6. Lapsen tilanteen arviointi lastensuojelussa ja lapsiperhesosiaalityössä : aikalaiskuvausta / Anne-Mari Jaakola, Tuuli Lamponen, Elina Aaltio, Noora Aarnio, Maija Haapala, Eveliina Heino, Tarja Pösö, Jenni Repo & Minna Veistilä -- 7. Sosiaalityöntekijöiden osaaminen ja lapsen kehitystieto tilannearvioinnissa / Anne-Mari Jaakola, Teija Karttunen & Anu-Riina Svenlin -- 8. Tukisuhdetoiminnan tietokäytännöt : esimerkkinä arviointilomakkeiden käyttäminen seurantatapaamisissa / Johanna Moilanen, Sirpa Kannasoja, Kaisa Malinen, Johanna Kiili & Tiina Lehto-Lundén -- 9. Vieraskielisyyteen liittyvät kysymykset ja asioimistulkkaus lastensuojelun sosiaalityössä / Maija Jäppinen, Eveliina Heino & Kati Turtiainen – III Nivelvaiheet palveluissa ja asiakkuuksissa -- 10. Institutionaalinen raja lapsiperhesosiaalityön ja lastensuojelun välillä : arviointia tekevien ammattilaisten näkökulma / Anne-Mari Jaakola, Tarja Pösö & Jenni Repo --
*5050 $81.2\x$a11. Lastensuojelun ja nuorisopsykiatrian yhteisasiakkaiden palvelupolut : palvelusiirtymien sillat ja karikot / Leena Leinonen, Anniina Kaittila, Minna Alin, Riitta Vornanen, Siiri-Liisi Kraav, Max Karukivi & Merja Anis -- 12. Palvelujen ja lakien risteyksissä : tiedollinen toimijuus äskettäin maahan saapuneiden lasten ja nuorten palveluissa / Kati Turtiainen & Mira Välimaa -- IV Palveluiden kehittäminen ja vaikuttavuus -- 13. Perheiden taloudellisen toimintakyvyn tuki sosiaalityössä / Meri Moisio, Katri Viitasalo, Tuula Kaitsaari, Anniina Kaittila & Mia Hakovirta -- 14. Katsaus lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityön vaikuttavuustutkimukseen Suomessa / Elina Aaltio & Sirpa Kannasoja -- 15. Uusien interventioiden tutkimusperustainen kehittäminen ja arviointi lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityössä / Elina Aaltio & Nanne Isokuortti -- Viitteet -- Lähteet ja kirjallisuus -- Liitteet -- Kirjoittajat.
*520  $aLapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityön tarkoituksena on auttaa ja tukea lapsia, nuoria ja perheitä monenlaisissa elämäntilanteissa. Esimerkiksi taloudellinen niukkuus, vaikeudet ihmis- ja perhesuhteissa sekä tunne-elämän ja mielenterveyden haasteet voivat kiertyä solmuksi, jonka selvittämiseen eivät voimat riitä yksin. Lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityö tarkastelee ajankohtaisia lapsiperhesosiaalityön ja lastensuojelun ilmiöitä ja palveluita tuoreen tutkimustiedon pohjalta. Millainen on lasten ja nuorten asema palveluissa? Millaisten tietojen perusteella asiakkaiden tilanteita arvioidaan? Miten moniasiakkuudet tai monikieliset perheet otetaan huomioon? Keille lapsiperheiden sosiaalityön ja lastensuojelun palvelut on suunnattu, ja ketkä ovat niihin oikeutettuja? Lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityö on sosiaalityön ydintä sekä vaativaa ammatillista toimintaa. Teos tarjoaa tutkittua tietoa lasten ja nuorten kanssa työskenteleville eri alojen ammattilaisille, palveluiden kehittäjille, tutkijoille, opettajille ja opiskelijoille.
*583  $aBTJ$5FENNI
*583  $aBTJ AUKT/HENK$5FENNI
*650 7$asosiaalityö$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3286
*650 7$alapsiperheet$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p13050
*650 7$alastensuojelu$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2289
*650 7$asosiaalipalvelut$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1307
*650 7$asosiaalihuolto$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3281
*650 7$aperhetyö$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8911
*650 7$alapset (ikäryhmät)$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p4354
*650 7$anuoret$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p11617
*650 7$alasten oikeudet$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p28643
*650 7$amoniammatillisuus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p943
*650 7$asijaishuolto$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p5472
*650 7$aitsenäistyminen (psykologia)$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8228
*650 7$aarviointi$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p7413
*650 7$aosaaminen$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8343
*650 7$avieraskirjat$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p22947
*650 7$aasioimistulkkaus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p24569
*650 7$asocialt arbete$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3286
*650 7$abarnfamiljer$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p13050
*650 7$abarnskydd$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2289
*650 7$asocial service$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1307
*650 7$asocialvård$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3281
*650 7$afamiljearbete$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8911
*650 7$abarn (åldersgrupper)$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p4354
*650 7$aungdomar$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p11617
*650 7$abarnets rättigheter$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p28643
*650 7$amultiprofessionalitet$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p943
*650 7$avård i fosterhem$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p5472
*650 7$asjälvständighetsprocess (psykologi)$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8228
*650 7$autvärdering$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p7413
*650 7$akunnande$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8343
*650 7$agästböcker$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p22947
*650 7$akontakttolkning$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p24569
*7001 $aKiili, Johanna,$ekirjoittaja,$etoimittaja.$0(FI-ASTERI-N)000125520
*7001 $aJaakola, Anne-Mari,$ekirjoittaja,$etoimittaja.
*7001 $aAnis, Merja,$ekirjoittaja,$etoimittaja.$0(FI-ASTERI-N)000115796
*7001 $aLamponen, Tuuli,$ekirjoittaja,$etoimittaja.$0(FI-ASTERI-N)000222040
*7001 $aStenvall, Elina,$ekirjoittaja,$etoimittaja.$0(FI-ASTERI-N)000135724
*7001 $aAaltio, Elina,$ekirjoittaja.$0(FI-ASTERI-N)000138969
*7102 $aGaudeamus oy,$ekustantaja.$0(FI-ASTERI-N)000210480
*77608$iVerkkoaineisto:$z9789523454361
*884  $aONIX3 to MARC transformation$g20231018 - 20240428$kMELINDA_RECORD_IMPORT_SOURCE_4:908d3220a7e3dc3b1f4d26c1b8c11f80564272b705c354d0b2491bf76ba7057b$qFI-NL$5MELINDA
*901  $b245$5FENNI$c20240523093138.0
*946  $iNimeke Onixissa:$aLapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityö$5MELINDA
*974  $aKV$bTT0050291$5FENNI
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.

Lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityön tarkoituksena on auttaa ja tukea lapsia, nuoria ja perheitä monenlaisissa elämäntilanteissa. Esimerkiksi taloudellinen niukkuus, vaikeudet ihmis- ja perhesuhteissa ja tunne-elämän ja mielenterveyden haasteet voivat kiertyä solmuksi, jonka selvittämiseen eivät voimat riitä yksin. Lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityö tarkastelee ajankohtaisia lapsiperhesosiaalityön ja lastensuojelun ilmiöitä ja palveluita tuoreen tutkimustiedon pohjalta. Millainen on lasten ja nuorten asema palveluissa? Millaisten tietojen perusteella asiakkaiden tilanteita arvioidaan? Miten moniasiakkuudet tai monikieliset perheet otetaan huomioon? Keille lapsiperheiden sosiaalityön ja lastensuojelun palvelut on suunnattu, ja ketkä ovat niihin oikeutettuja? Lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityö on sosiaalityön ydintä sekä vaativaa ammatillista toimintaa. Teos tarjoaa tutkittua tietoa lasten ja nuorten kanssa työskenteleville eri alojen ammattilaisille, palveluiden kehittäjille, tutkijoille, opettajille ja opiskelijoille.

Lähetä
TilaEräpäiväKuuluuHylly
Ex1Saatavana Kukkulan kirjasto - Pääkokoelma37.23