Gradian verkkokirjasto

Linnan pidoista pappilan pöytään : Kaari Utrion romaanien herkut
Muistilista on tyhjä
Vis
Henkilönnimi
  • Linnilä, Kai.
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö
  • Linnan pidoista pappilan pöytään : Kaari Utrion romaanien herkut
Julkaistu
  • Tammi, Helsinki : 2008.
UDK-luokituskoodi
Ulkoasutiedot
  • 268 s.
Asiasana
Asiasana - Kontrolloimaton
Henkilönnimi
  • Utrio, Kaari.
ISBN
  • 978-951-31-4409-8
*00001200nam a22004214a 4500
*0016770
*00520200525075458.0
*008081024s2008\\\\fi\||||||||||\||||||fin|c
*020  $a978-951-31-4409-8
*035  $a16656
*035  $a(PrettyLib)0000016656
*0410 $afin
*080  $aUDK:39
*1001 $aLinnilä, Kai.
*24510$aLinnan pidoista pappilan pöytään :$bKaari Utrion romaanien herkut /$cKai Linnilä, Kaari Utrio.
*260  $aHelsinki :$bTammi,$c2008.
*300  $a268 s.
*650 7$aruokaohjeet$2ysa
*650 7$aruoka$2ysa
*650 7$akaunokirjallisuus$2ysa
*650 7$aruokakulttuuri$2ysa
*650 7$ahistoria$2ysa
*650 7$aruoka-aineet$2ysa
*650 7$aruokalistat$2ysa
*650 7$atapakulttuuri$2ysa
*650 7$ahistorialliset romaanit$2ysa
*650 7$akeskiaika$2ysa
*650 7$ajuhlat$2ysa
*650 7$apaasto$2ysa
*650 7$aruokailuvälineet$2ysa
*650 7$akeittokirjat$2ysa
*650 7$aRanska$2ysa
*650 7$akeittiöt$2ysa
*653  $aruokapöytä
*653  $aillallinen
*653  $apäivällinen
*7001 $aUtrio, Kaari.
*852  $lLINNILÄ
*979  $a0000016656
*999  $aMikroMarc$b[Kirja]$x0
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.

Linnan pidoista pappilan pöytään sisältää kuvauksia Kaari Utrion romaanien pöydänantimista sekä ennen julkaisemattomia ohjeita niiden toteuttamiseksi kotioloissa. Rikkaasta tapakuvauksesta kiitetyt historialliset romaanit avaavat lukijan silmien eteen uskomattoman kokoelman raaka-aineita ja ruokalajeja. Kai Linnilä on tunnettu tietokirjailija ja kulinaristi, joka on kolmenkymmenenviiden vuoden aikana kirjoittanut puolisolleen Kaari Utriolle lähdemateriaaliksi kymmeniä ruokalistoja. Suuri osa romaanihenkilöiden ruokavaliosta on koenautittu kirjailijapariskunnan lounaspöydässä. Valmistusohjeissa on pyritty nykypäivänä toteuttamiskelpoisiin ratkaisuihin. Ohjeiden rinnalla julkaistaan niihin liittyvä tekstinäyte. Teoksessa on runsas historiallinen, ruokailuun ja ruoanlaittoon liittyvä kuvitus. Teoksen lopussa on laaja lähdeluettelo, joka opastaa eri aikojen ruokakulttuuriin aina 800- luvulta 1800-luvulle.

Lähetä
TilaEräpäiväKuuluuHylly
29767Saatavana Priimuksen kirjasto - Pääkokoelma39