Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö Diabetes ja keliakia : ruokaopas
Julkaistu Suomen Diabetes liitto, Tampere : 2009.
UDK-luokituskoodi
Muu luokituskoodi
Ulkoasutiedot
Asiasana
Henkilönnimi Helminen, Tiina. Viinanen, Janne. Hallakorpi, Antti.
ISBN
*00000890nam a22002894a 4500
*0018203
*00520200525075504.0
*008090828s2009\\\\fi\||||||||||\||||||fin|c
*020 $a978-952-486-054-3
*035 $a26990
*035 $a(PrettyLib)0000026990
*0410 $afin
*080 $aUDK:612/613
*080 $aUDK:641.56
*084 $aYKL:68.2$2ykl
*24500$aDiabetes ja keliakia :$bruokaopas /$ckustannustoimittaja Tiina Helminen ; valokuvat Janne Viinanen, Antti Hallakorpi.
*260 $aTampere :$bSuomen Diabetes liitto,$c2009.
*300 $a51 s.
*650 7$aruokavaliot$2ysa
*650 7$aerikoisruokavaliot$2ysa
*650 7$adiabetes $2ysa
*650 7$akeliakia$2ysa
*650 7$aruokaohjeet$2ysa
*7001 $aHelminen, Tiina.
*7001 $aViinanen, Janne.
*7001 $aHallakorpi, Antti.
*852 $lDIABETES
*979 $a0000026990
*999 $aMikroMarc$b[Kirja]$x0
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä
kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.
Miten diabetes ja keliakia vaikuttavat ruokavalintoihin? Diabetesliiton ja Keliakialiiton asiantuntijoiden laatima uutuus kertoo käytännönläheisesti diabetes- ja keliakiaruokavalioiden yhdistämisestä. Opas sisältää mm. useita erilaisia raaka-aine- ja tuotetaulukoita, jotka auttavat tekemään hyviä ruokavalintoja. Siihen on koottu myös joitakin hyväksi havaittuja leivonta- ja ruokaohjeita. Opas on tarkoitettu kaikille diabetesta ja keliakiaa sairastaville. Sisällysluettelo: Syöminen - tapoja ja tunteita, Minun tarinani, Diabetes ja keliakia - kaksi eri sairautta, Ruokavalioiden yhdistäminen, Keliakiaruokavalion periaatteet, Verensokeri & keliakiaruokavalio, Paino & keliakiaruokavalio, Kuitu & keliakiaruokavalio, Leivonta ja ruoanvalmistus: käytännön vinkkejä ja reseptejä, Liitetaulukot, Tuoteilmoitukset, Diabetesliitto ja Keliakialiitto Liitetaulukot: 1) Leipien ja leivonnaisten hiilihydraattimääriä, 2) Gluteenittomien raaka-aineiden sekä myslin ja murojen kuitu- ja hiilihydraattipitoisuuksia, 3) Elintarvikkeiden yleisten ainesosien soveltuvuus keliaakikolle ja 4) Vähemmän tunnettujen raaka-aineiden soveltuvuus keliaakikolle