Gradian verkkokirjasto

Erityisruokavaliot : opas ammattilaisille
Muistilista on tyhjä
Vis
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö
  • Erityisruokavaliot : opas ammattilaisille
Muut nimekkeet
  • Ravitsemus ja ruokavaliot
Julkaistu
  • Dieettimedia, [Helsinki] : 2009 (Vammala : Vammalan Kirjapaino)
National Library of Medicinen (NLM) luokituskoodi
  • QU 145
UDK-luokituskoodi
Muu luokituskoodi
Painos
  • 7. uud. p.
Ulkoasutiedot
  • 224 sivua : kuvitettu ; 25 cm
Yleinen huomautus
  • 1.-6. p. julkaistu nimellä Ravitsemus ja ruokavaliot.
  • Edelliset kuusi painosta ovat ilmestyneet nimellä Ravitsemus ja ruokavaliot.
Huomautus sisällöstä, tiivistelmä tms.
  • "Erityisruokavalioita tarvitsevien henkilöiden määrä lisääntyy jatkuvasti. Hyvän ravitsemuksen turvaaminen erityistilanteissa on edellytys asiakkaan terveyden ja hyvinvoinnin turvaamiseksi. Sairaaloissa ja hoitolaitoksissa asiakkaille soveltuvien, ravitsemuksellisesti täysipainoisten aterioiden tarjoaminen on erityisen tärkeää. Erityisruokavaliot - opas ammattilaisille on ravitsemusterapeuttien kirjoittama käytännönläheinen ja tuoreimpaan, luotettavaan tutkimustietoon perustuva opas kaikille ravitsemusohjausta tai ravitsemispalveluita tuottaville ammattilaisille. Opas soveltuu erinomaisesti myös terveys-, ravitsemis- ja elintarvikealan opetuskäyttöön." -- (takakansi)
Asiasana
Henkilönnimi
  • Antikainen, Anne.
  • Louheranta, Anne.
Yhteisönnimi
  • Ravitsemusterapeuttien yhdistys.
  • Dieettimedia (yhtiö), kustantaja.
Yhtenäistetty nimeke
  • Ravitsemus ja ruokavaliot.
Kontrolloimaton nimeke
  • Opas ammattilaisille.
ISBN
  • 978-952-9524-27-3
*00008187cam a2201573 i 4500
*0018326
*00520220829235130.0
*008091030s2009    fi ||||      |00| 0|fin| 
*015  $afx927575$2skl
*020  $a978-952-9524-27-3$qnidottu
*0243 $a9789529524273
*0248 $aA1437620
*035  $a(FI-MELINDA)005639244
*040  $aFI-NL$bfin
*0410 $afin
*042  $afinb
*060 4$aQU 145
*072 7$a24$2kkaa
*080  $a613$21974/fin/fennica
*080  $a615.8$21974/fin/fennica
*080  $a613.2
*084  $a59.34$2ykl
*24500$aErityisruokavaliot :$bopas ammattilaisille /$c[julkaisija:] Ravitsemusterapeuttien yhdistys ry.
*2463 $aRavitsemus ja ruokavaliot
*250  $a7. uud. p.
*260  $a[Helsinki] :$bDieettimedia,$c2009$e(Vammala :$fVammalan Kirjapaino)
*300  $a224 sivua :$bkuvitettu ;$c25 cm
*336  $ateksti$btxt$2rdacontent
*337  $akäytettävissä ilman laitetta$bn$2rdamedia
*338  $anide$bnc$2rdacarrier
*500  $a1.-6. p. julkaistu nimellä Ravitsemus ja ruokavaliot.
*500  $aEdelliset kuusi painosta ovat ilmestyneet nimellä Ravitsemus ja ruokavaliot.
*520  $a"Erityisruokavalioita tarvitsevien henkilöiden määrä lisääntyy jatkuvasti. Hyvän ravitsemuksen turvaaminen erityistilanteissa on edellytys asiakkaan terveyden ja hyvinvoinnin turvaamiseksi. Sairaaloissa ja hoitolaitoksissa asiakkaille soveltuvien, ravitsemuksellisesti täysipainoisten aterioiden tarjoaminen on erityisen tärkeää. Erityisruokavaliot - opas ammattilaisille on ravitsemusterapeuttien kirjoittama käytännönläheinen ja tuoreimpaan, luotettavaan tutkimustietoon perustuva opas kaikille ravitsemusohjausta tai ravitsemispalveluita tuottaville ammattilaisille. Opas soveltuu erinomaisesti myös terveys-, ravitsemis- ja elintarvikealan opetuskäyttöön." -- (takakansi)
*5268 $iKurssikirja.$xTiina Garcia.$zLipo 2014-2015.$5FI-Samk5
*650 2$aNutrition Therapy.
*650 2$aRheumatic Diseases$xdiet therapy
*650 2$aKidney Diseases$xdiet therapy
*650 2$aGastrointestinal Diseases$xdiet therapy
*650 2$aCardiovascular Diseases$xdiet therapy
*650 2$aDiet, Reducing
*650 2$aDiabetic Diet
*650 2$aNutritional Requirements.
*650 2$aFood, Formulated
*650 2$aFoods, Specialized.
*650 2$aFood.
*650 2$aDiet Therapy.
*650 2$aDietetics.
*650 2$aAged
*650 2$aEating Disorders$xdiet therapy
*650 2$aNervous System Diseases$xdiet therapy
*650 2$aFood Hypersensitivity$xdiet therapy
*650 2$aNeoplasms$xdiet therapy
*650 2$aGout$xdiet therapy
*650 2$aDiet.
*650 7$aerikoisruokavaliot$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p18295
*650 7$aruokavaliot$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3790
*650 7$asairaudet$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2633
*650 7$aravitsemus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p5748
*650 7$apotilaat$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8357
*650 7$asairaat$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p5888
*650 7$aravitsemushoito$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p6589
*650 7$alaktoosi-intoleranssi$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p16506
*650 7$akeliakia$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p12490
*650 7$akolesteroli$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p10609
*650 7$ahoitolaitokset$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p6034
*650 7$asairaalat$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1090
*650 7$asuurkeittiöt$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p11781
*650 7$ahoitosuositukset$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p11421
*650 7$aikääntyneet$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2433
*650 7$aletkuruokinta$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p10262
*650 7$akihti$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p17730
*650 7$aylipaino$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p826
*650 7$aravintoainevalmisteet$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p16430
*650 7$ahermoston taudit$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p295
*650 7$asyöpätaudit$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p678
*650 7$atuki- ja liikuntaelinten taudit$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2500
*650 7$amunuaistaudit$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p9826
*650 7$aruoka-allergia$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p12747
*650 7$ayliherkkyys$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p343
*650 7$aravitsemussuositukset$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p7095
*650 7$aravinnontarve$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p10829
*650 7$adiabetes$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8304
*650 7$alihavuus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p823
*650 7$asydän- ja verisuonitaudit$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p9886
*650 7$aruoansulatuselinten taudit$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2057
*650 7$asyömishäiriöt$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p989
*650 7$aruokailu$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p14373
*650 7$aravitsemusneuvonta$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p7092
*650 7$alaktosintolerans$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p16506
*650 7$aceliaki$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p12490
*650 7$akolesterol$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p10609
*650 7$avårdinrättningar$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p6034
*650 7$asjukhus$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1090
*650 7$astorkök$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p11781
*650 7$avårdrekommendationer$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p11421
*650 7$aäldre$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2433
*650 7$asondmatning$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p10262
*650 7$agikt$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p17730
*650 7$aövervikt$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p826
*650 7$anäringsämnespreparat$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p16430
*650 7$anervsjukdomar$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p295
*650 7$acancersjukdomar$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p678
*650 7$arörelseorganens sjukdomar$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2500
*650 7$anjursjukdomar$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p9826
*650 7$aspecialdieter$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p18295
*650 7$adieter$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3790
*650 7$asjukdomar$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2633
*650 7$anäring (nutrition)$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p5748
*650 7$apatienter$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8357
*650 7$asjuka$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p5888
*650 7$anäringsterapi$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p6589
*650 7$afödoämnesallergi$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p12747
*650 7$aöverkänslighet$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p343
*650 7$anäringsrekommendationer$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p7095
*650 7$anäringsbehov$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p10829
*650 7$adiabetes$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8304
*650 7$afetma$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p823
*650 7$ahjärt-kärlsjukdomar$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p9886
*650 7$amatsmältningsorganens sjukdomar$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2057
*650 7$aätstörningar$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p989
*650 7$abespisning$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p14373
*650 7$akostrådgivning$2yso/swe$0http://www.yso.fi/onto/yso/p7092
*7001 $aAntikainen, Anne.
*7001 $aLouheranta, Anne.
*7102 $aRavitsemusterapeuttien yhdistys.$0(FI-ASTERI-N)000003967
*7102 $aDieettimedia (yhtiö),$ekustantaja.$0(FI-ASTERI-N)000217439
*7300 $aRavitsemus ja ruokavaliot.
*7400 $aOpas ammattilaisille.
*901  $bSISKUV$5FENNI$c20180813120947.0
*902  $ab$5FENNI
*908  $afin
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.

Erityisruokavalioita tarvitsevien henkilöiden määrä lisääntyy jatkuvasti. Hyvän ravitsemuksen turvaaminen erityistilanteissa on edellytys asiakkaan terveyden ja hyvinvoinnin turvaamiseksi. Sairaaloissa ja hoitolaitoksissa asiakkaille soveltuvien, ravitsemuksellisesti täysipainoisten aterioiden tarjoaminen on erityisen tärkeää. Vajaaravitsemus hidastaa haavojen paranemista ja sairaudesta toipumista sekä lisää infektioita ja komplikaatioita. Ravitsemushoidon on osoitettu vähentävän vajaaravittujen määrää sairaalassa ja vähentävän hoitokustannuksia. Sairaalajakson pituuden on raportoidu olevan vakavasti vajaaravituilla jopa viisinkertainen hyvässä ravitsemustilassa oleviin verrattuna. Erityisruokavaliot - opas ammattilaisille on ravitsemusterapeuttien kirjoittama käytännönläheinen ja tuoreimpaan, luotettavaan tutkimustietoon perustuva opas kaikille ravitsemusohjausta tai ravitsemispalveluita tuottaville ammattilaisille. Opas soveltuu erinomaisesti myös terveys-, ravitsemis- ja elintarvikealan opetuskäyttöön. Uusi painos noudattaa Ravitsemusterapeuttien yhdistyksen julkaisemien, asiakasohjaukseen tarkoitettujen ruokavaliolehtisten värimaailmaa.

Lähetä
TilaEräpäiväKuuluuHylly
44136Saatavana Kukkulan kirjasto - Pääkokoelma59.34