Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö
Julkaistu WSOYpro, Helsinki : 2010.
UDK-luokituskoodi
Muu luokituskoodi
Painos
Ulkoasutiedot
Yleinen huomautus Lisäpainokset: 11. p. 2011.
Asiasana
Asiasana - Kontrolloimaton
Henkilönnimi Haglund, Berit. Huupponen, Terttu. Ventola, Anna-Liisa. Hakala-Lahtinen, Pirjo. Partti, Krista.
ISBN
*00003651nam a22011654a 4500
*0018583
*00520200525075505.0
*008100119s2010\\\\fi\||||||||||\||||||fin|c
*020 $a978-951-0-35904-4
*035 $a27924
*035 $a(PrettyLib)0000027924
*0410 $afin
*080 $aUDK:612/613
*080 $aUDK:613
*084 $aYKL:59.34$2ykl
*090 $aOMA:59.34
*24500$aIhmisen ravitsemus /$cBerit Haglund, Terttu Huupponen, Anna-Liisa Ventola, Pirjo Hakala-Lahtinen, Krista Partti.
*250 $a10. uud. p.
*260 $aHelsinki :$bWSOYpro,$c2010.
*300 $a340 s.
*300 $bkuv.
*300 $c24 cm.
*500 $aLisäpainokset: 11. p. 2011.
*650 7$aravitsemus$2ysa
*650 7$aravintoaineet$2ysa
*650 7$aravinto$2ysa
*650 7$ataudit$2ysa
*650 7$aruoka-aineet$2ysa
*650 7$aruokavaliot$2ysa
*650 7$aravitsemussuositukset$2ysa
*650 7$aruoansulatus$2ysa
*650 7$ahiilihydraatit$2ysa
*650 7$arasvat$2ysa
*650 7$aproteiinit$2ysa
*650 7$avitamiinit$2ysa
*650 7$akivennäisaineet$2ysa
*650 7$avesi$2ysa
*650 7$aterveys$2ysa
*650 7$aelintarvikkeet$2ysa
*650 7$alisäaineet$2ysa
*650 7$aterveysvaikutteiset elintarvikkeet$2ysa
*650 7$akasvisterolit$2ysa
*650 7$aflavonoidit$2ysa
*650 7$aravitsemushoito$2ysa
*650 7$aravitsemushäiriöt$2ysa
*650 7$aerikoisruokavaliot$2ysa
*650 7$aoppikirjat$2ysa
*650 7$aikäkaudet$2ysa
*650 7$alaihdutus$2ysa
*650 7$aravitsemusneuvonta$2ysa
*650 7$akouluikäiset$2ysa
*650 7$apainonhallinta$2ysa
*650 7$atyöikäiset$2ysa
*650 7$aikääntyneet$2ysa
*650 7$avegetarismi $2ysa
*650 7$alihavuus$2ysa
*650 7$asairaalaosastot$2ysa
*650 7$ahoitolaitokset$2ysa
*650 7$asydäntaudit$2ysa
*650 7$adiabetes$2ysa
*650 7$aruokatorvitulehdus$2ysa
*650 7$amahatulehdus$2ysa
*650 7$amahahaava$2ysa
*650 7$aavanteet$2ysa
*650 7$asappitaudit$2ysa
*650 7$amaksataudit$2ysa
*650 7$ahaimataudit$2ysa
*650 7$alaktoositon ruokavalio$2ysa
*650 7$akeliakia$2ysa
*650 7$aruoka-allergia$2ysa
*650 7$aärtyvän suolen oireyhtymä$2ysa
*650 7$asuoliston taudit$2ysa
*650 7$amunuaistaudit$2ysa
*650 7$asyöpätaudit$2ysa
*650 7$anivelreuma$2ysa
*650 7$akihti$2ysa
*650 7$asyömishäiriöt$2ysa
*650 7$aravitsemuskasvatus$2ysa
*650 7$aruokatottumukset$2ysa
*650 7$averenpaine$2ysa
*650 7$ahyperkolesterolemia$2ysa
*650 7$aleikki-ikäiset$2ysa
*653 $anutrition
*653 $anutritional requirements
*653 $anutritional physiological phenomena
*653 $afood
*653 $adiet
*653 $adiet therapy
*7001 $aHaglund, Berit.
*7001 $aHuupponen, Terttu.
*7001 $aVentola, Anna-Liisa.
*7001 $aHakala-Lahtinen, Pirjo.
*7001 $aPartti, Krista.
*852 $lIHMISEN
*979 $a0000027924
*999 $aMikroMarc$b[Kirja]$x0
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä
kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.
Ihmisen ravitsemus on tarkoitettu oppikirjaksi ammattikorkeakouluihin ja soveltuvin osin myös toisen asteen koulutukseen. Lisäksi se sopii terveyden edistämisestä ja ravitsemuksesta kiinnostuneiden kansalaisten tiivismuotoiseksi tietolähteeksi. Kirjassa on kaksi pääteemaa: hyvän ravitsemuksen perusteet ja ravitsemushoito sairauden aikana. Ensimmäisessä osassa esitellään yleiset ravitsemussuositukset, energiaravintoaineet, vitamiinit ja kivennäisaineet sekä kasvisruokavalio ja muita ravintoon liittyviä asioita, kuten lisäaineet ja alkoholi. Samalla käsitellään myös ravitsemuksen periaatteet elämän eri vaiheissa imeväisikäisistä vanhuksiin. Toinen osa käsittelee sairauden aikaista ravitsemushoitoa. Ravitsemushoidolla tarkoitetaan sellaista sairauksien ennaltaehkäisyä, erityisruokavaliota tai tehoravitsemusta, joilla pyritään hyvään ravitsemustilaan. Kirjan sisältö perustuu ravitsemusasiantuntijoiden laatimiin potilasohjeisiin ja valtakunnallisiin hoitosuosituksiin.