Henkilönnimi
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö Lähellä : hyvän maun ruokia
Julkaistu
UDK-luokituskoodi
Ulkoasutiedot
Asiasana
Henkilönnimi Meurman, Johanna. Vaahtera, Jaani.
ISBN
*00000895nam a22002894a 4500
*0018742
*00520200525075506.0
*008100324s2010\\\\fi\||||||||||\||||||fin|c
*020 $a978-951-1-24156-0
*035 $a28446
*035 $a(PrettyLib)0000028446
*0410 $afin
*080 $aUDK:641/642
*1001 $aAhopelto, Heikki.
*24510$aLähellä :$bhyvän maun ruokia /$c[reseptit:] Heikki Ahopelto ; teksti: Johanna Meurman ; valokuvat: Jaani Vaahtera.
*260 $aHelsinki :$bOtava,$c2010.
*300 $a177 s.
*650 7$aruoanvalmistus$2ysa
*650 7$alähiruoka$2ysa
*650 7$araaka-aineet$2ysa
*650 7$aluomutuotteet $2ysa
*650 7$aruokakulttuuri$2ysa
*650 7$akeittokirjat$2ysa
*650 7$aruokaohjeet$2ysa
*7001 $aMeurman, Johanna.
*7001 $aVaahtera, Jaani.
*852 $lAHOPELTO
*979 $a0000028446
*999 $aMikroMarc$b[Kirja]$x0
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä
kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.
Tunnetun keittiömestarin ylistys lähiruoalle: konstailematonta tarinaa ja puhdasta, perinteikästä ruokaa, jossa maistuu luonto. Heikki Ahopellon ruokafilosofian ytimessä ovat itse tekemisen riemu, suomalaiset perinnelajit ja puhtaat, reilut raaka-aineet. Parhaat perinteet nousevat esiin keskusteluissa ystävien kanssa:taiteilija Osmo Rauhalan kanssa seurataan kyytönmaitojuuston valmistusta, ahvenanmaalaisen tv-kokin Mikael Björklundin kanssa puhutaan kalasta, ja raaka-aineiden kausivaihtelusta keskustellaan lontoolaisen Oliver Rowen kanssa. Keskustelujen herättämät ideat kiteytyvät resepteissä, joiden avulla syntyvät mm. ruis- ja ohraleivät, karjalanpiirakat, vuohenmaito-keltavahverolasagne, hunajainen kyyttöcarpaccio, pälkäneläinen pyttipannu, hevosenpihvi, hauki-jokirapumureke, herkkutattikeitto, viili, tuorejuusto, maitovanukas ja ternimaito-crème brûlée.