Henkilönnimi
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö
Julkaistu
UDK-luokituskoodi
Ulkoasutiedot
Yleinen huomautus
Asiasana
Asiasana - Kontrolloimaton
Henkilönnimi
ISBN
*00000889nam a22003254a 4500
*0018852
*00520200525075507.0
*008100505s2010\\\\fi\||||||||||\||||||fin|c
*020 $a978-951-796-602-3
*035 $a28939
*035 $a(PrettyLib)0000028939
*0410 $afin
*080 $aUDK:663.2
*1001 $aUusitalo, Antti.
*24510$aSherry /$cAntti Uusitalo ; [kuvat: Pasi Hytti].
*260 $aJyväskylä :$bAtena,$c2010.
*300 $a168 s.
*500 $aS. 163-166: Sanasto.
*650 7$asherry $2ysa
*650 7$avalmistus$2ysa
*650 7$aalkoholijuomat$2ysa
*650 7$aviinit$2ysa
*650 7$aruokaohjeet$2ysa
*650 7$atapakset$2ysa
*650 7$aruokakulttuuri$2ysa
*653 $aEspanja
*653 $aAndalusia
*653 $aJerez de la Frontera
*7001 $aHytti, Pasi.
*852 $lUUSITALO
*979 $a0000028939
*999 $aMikroMarc$b[Kirja]$x0
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä
kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.
Sherry on kärsinyt maineestaan mummojen tissuttelujuomana, mutta ei enää: tämä kirja avaa sherryn huikaisevan monimuotoisen maailman.
Andalusialaisen sherryn kolmetuhatvuotinen historia on täynnä mystiikkaa. Sodat, valloitukset ja löytöretket ovat muokanneet viinin, joka kuuluu maailman tunnetuimpiin ja monikäyttöisimpiin. Sherryjen perheestä löytyy viini niin aperitiiviksi, ruokajuomaksi kuin jälkiruoallekin.
Sommelier Antti Uusitalo vie viinimatkalle, joka alkaa hohtavan valkoisilta viinitarhoilta ja päätyy kellareihin, joissa sherryt kypsyvät tammitynnyreiden uumenissa. Mutkikas valmistusprosessi ja lukuisat eri viinityylit voivat hämmentää kokeneempaakin viininystävää, mutta Sherryn salaisuudet kertoo selkokielellä kaiken, mitä sherrystä kiinnostuneen pitää tietää. Uusitalo esittelee eri sherrytyylit ja antaa vinkkejä, millaisiin tilanteisiin viinit sopivat.
Sherry ja pienet sormisyötävät, tapakset, ovat erottamaton osa andalusialaista kulttuuria. Kirjasta löytyy myös lukuisia helppoja tapasreseptejä.