Henkilönnimi
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö Hotelli- ja ravintola-alan sisäisen laskentatoimen harjoituskirja
Julkaistu Restamark, Helsinki : 2010.
UDK-luokituskoodi
Ulkoasutiedot
Asiasana
Henkilönnimi Rauhala, Mariitta. Saranpää, Timo.
ISBN
*00001004nam a22003254a 4500
*0019160
*00520200525075508.0
*008101101s2010\\\\fi\||||||||||\||||||fin|c
*020 $a978-951-9185-70-5
*035 $a30153
*035 $a(PrettyLib)0000030153
*0410 $afin
*080 $aUDK:657
*1001 $aHeikkilä, Pekka.
*24510$aHotelli- ja ravintola-alan sisäisen laskentatoimen harjoituskirja /$cPekka Heikkilä, Mariitta Rauhala, Timo Saranpää.
*260 $aHelsinki :$bRestamark,$c2010.
*300 $a147 s.
*650 7$alaskentatoimi$2ysa
*650 7$ahotelliala$2ysa
*650 7$aravintola-ala$2ysa
*650 7$amatkailuala$2ysa
*650 7$akatetuottolaskenta$2ysa
*650 7$atoteuttamissuunnittelu$2ysa
*650 7$ahinnoittelu$2ysa
*650 7$arahoitus $2ysa
*650 7$asuunnittelu$2ysa
*650 7$ainvestoinnit$2ysa
*7001 $aRauhala, Mariitta.
*7001 $aSaranpää, Timo.
*852 $lHEIKKILÄ
*979 $a0000030153
*999 $aMikroMarc$b[Kirja]$x0
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä
kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.
- Kannattaako aamiaissämpylät ostaa vai leipoa itse?- Paljonko hyödyt, jos pystyt lyhentämään raaka-aineiden varastointiaikaa kolmella päivällä?- Kustannukset nousevat - paljonko joudut myymään enemmän, jotta saisit entisen katteen?- Millainen on toiminnan ja tuloksen välinen yhteys? Harjoituskirja perehdyttää laskentatehtävien avulla yrityksen pyörittämiseen hotelli-, ravintola- ja matkailualalla. Itse laskemalla oivallat, miten yrityksen katteet, tulos ja kannattavuus muodostuvat. Harjoittelu antaa perspektiiviä oman toiminnan arvioinnille ja auttaa hahmottamaan paremmin tuloksellisuuteen vaikuttavia yksityiskohtia. Kirja jakautuu seitsemään lukuun, joissa asiat käsitellään hyvin lyhyen teorian avulla pääpainon ollessa käytännönläheisissä harjoituksissa. Jokaisen luvun alussa on lyhyt haastatteluun perustuva alan elinkeinoelämän edustajan puheenvuoro, joka kuvaa luvussa käsiteltävän asian merkitystä liiketoiminnassa.