Henkilönnimi
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö Aitoja makuja : Lappi lautasella
Julkaistu Readme.fi, Helsinki : 2014.
UDK-luokituskoodi
Ulkoasutiedot
Asiasana
Henkilönnimi
ISBN
*00001020nam a22003374a 4500
*00117516
*00520200525075535.0
*008141208s2014\\\\fi\||||||||||\||||||fin|c
*020 $a978-952-220-900-9
*035 $a42988
*035 $a(PrettyLib)0000042988
*0410 $afin
*080 $aUDK:641/642
*1001 $aSilvennoinen, Maija.
*24510$aAitoja makuja :$bLappi lautasella /$cMaija Silvennoinen ; [kuvat: Matti Rajala ... et al.].
*260 $aHelsinki :$bReadme.fi,$c2014.
*300 $a213 s. :$bkuv. ;$c22 cm.
*650 7$aruokaohjeet$2ysa
*650 7$aruoanvalmistus$2ysa
*650 7$aporonliha$2ysa
*650 7$ariistalinnut$2ysa
*650 7$aluonnonsienet$2ysa
*650 7$akalaruoat$2ysa
*650 7$aluonnonmarjat$2ysa
*650 7$akeräilytuotteet$2ysa
*650 7$aruokaperinne $2ysa
*650 7$aruokakulttuuri$2ysa
*650 7$akeittokirjat$2ysa
*650 7$alappi$2ysa
*7001 $aRajala, Matti.
*852 $lSILVENNOINEN
*979 $a0000042988
*999 $aMikroMarc$b[Kirja]$x0
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä
kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.
Lapin ruokakulttuuri kattaa erittäin laajan alueen, jonka perinteisiä antimia yhdistävät puhtaus ja raaka-aineiden ainutlaatuisuus. Poro käristyksenä tai vaikka ilmakuivattuna, riistalinnut, hirvi, Lapin marja eli hilla, Lapin puikulaperuna, Tenon lohi ja Inarijärven siika ovat aitoja makuja Lapin luonnosta, jotka maistuvat niin suomalaisille kuin kansainvälisillekin matkailijoille.Aidot alueen raaka-aineet ovat puhtaita ja maukkaita. Lapin makumatkan voidaan hyvällä syyllä sanoa kulkevat tuntureilta pohjoisen Jäämeren aalloille. Perinteisten liha- ja riista ruokien lisäksi tarjolla on todellisia kala- ja äyriäisherkkuja kuten Jäämeren kuningasrapuja, unohtamatta Lapin monipuolista sieni- ja luonnonmarjasatoa.