Gradian verkkokirjasto

Kuplivaa kemiaa : kiehtovat juomat kotikaljasta kombuchaan
Muistilista on tyhjä
Vis
Henkilönnimi
  • Hopia, Anu, kirjoittaja.
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö
  • Kuplivaa kemiaa : kiehtovat juomat kotikaljasta kombuchaan
Julkaistu
  • Gaudeamus, [Helsinki] : [2021] Tallinna Raamatutrükikoja OÜ Tallinna : ©2021
UDK-luokituskoodi
Muu luokituskoodi
Ulkoasutiedot
  • 258 sivua : kuvitettu ; 25 cm
Yleinen huomautus
  • Osa teksteistä on aiemmin julkaistu blogissa molekyyligastronomia.fi ja verkkouutiset.fi:n kolumneissa.
Asiasana
Henkilönnimi
  • Lehtonen, Pekka, kirjoittaja, valokuvaaja (ekspressio)
ISBN
  • 978-952-345-104-9
*00002225cam a2200505 i 4500
*00128500
*00520210323111442.0
*008201105t20212021fi ||||       |0| 0|fin| 
*020  $a978-952-345-104-9$qsidottu
*035  $a(FI-MELINDA)017444193
*040  $aFI-BTJ$bfin$erda$dFI-NL
*0410 $afin
*042  $afinb
*0801 $a641/642$21974/fin/fennica
*0801 $a54$21974/fin/fennica
*0801 $a663/664$21974/fin/fennica
*084  $a68.2709$2ykl
*084  $a54.8$2ykl
*084  $a67.73$2ykl
*1001 $aHopia, Anu,$0(FI-ASTERI-N)000080331$ekirjoittaja.
*24510$aKuplivaa kemiaa :$bkiehtovat juomat kotikaljasta kombuchaan /$cAnu Hopia & Pekka Lehtonen ; [kuvat]: Pekka Lehtonen [ja muita].
*264 1$a[Helsinki] :$bGaudeamus,$c[2021]
*264 3$aTallinna :$bTallinna Raamatutrükikoja OÜ
*264 4$c©2021
*300  $a258 sivua :$bkuvitettu ;$c25 cm
*336  $ateksti$btxt$2rdacontent
*337  $akäytettävissä ilman laitetta$bn$2rdamedia
*338  $anide$bnc$2rdacarrier
*500  $aOsa teksteistä on aiemmin julkaistu blogissa molekyyligastronomia.fi ja verkkouutiset.fi:n kolumneissa.
*583  $aBTJ$5FENNI
*650 7$ajuomat$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p5127
*650 7$aalkoholijuomat$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1386
*650 7$aalkoholittomat juomat$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p13137
*650 7$avalmistus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8606
*650 7$akemialliset ilmiöt$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3656
*650 7$aelintarvikekemia$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p14379
*650 7$akemia$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1801
*650 7$amolekyyligastronomia$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p24384
*650 7$amolekyylit$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p2984
*650 7$amaku (aineen ominaisuudet)$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3459
*650 7$aaistinvarainen arviointi$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3457
*650 7$ahistoria$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1780
*7001 $aLehtonen, Pekka,$0(FI-ASTERI-N)000075319$ekirjoittaja,$evalokuvaaja (ekspressio)
*852  $aHOPIA
*901  $aMU20210322$5FENNI
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.

Paahteisen pähkinäistä kahvia, makunystyröitä kipristävää limsaa, makeanhimoa hellivää marjamehua – elämämme perustana toimiva vesi muuntuu moneksi, kun siihen uutetaan toisia aineita tai kun sitä sekoitetaan sopivassa suhteessa vaikkapa etanoliin. Maistuvia juomia syntyy myös, jos antaa hiivojen ja bakteerien temmeltää lasissa. Ilman näitä apureita emme voisi nauttia esimerkiksi kuohuviinistä tai kaakaosta. Kuplivaa kemiaa paljastaa, miten molekyyleistä syntyy parahultainen seos, jossa ovat tasapainossa makua, väriä, tuoksua, kihelmöintiä tai muuta mukavaa tuntemusta tuottavat ainekset. Teoksessa käydään läpi tuttuja juomia ja niiden kenties vähemmän tunnettuja piirteitä sekä historiaa. Juomien valmistukseen liittyviä kemiallisia ja fysikaalisia prosesseja ei ole aiemmin kuvattu näin kutsuvasti. Miksi olut ei maistu oluelta ilman humalaa? Mistä vihreän teen heinäinen maku johtuu? Mitä rypäleiden solukoista vapautettu neste käy läpi matkallaan viiniksi?

Lähetä
TilaEräpäiväKuuluuHylly
Ex1Saatavana Kukkulan kirjasto - Priimus-kokoelma51/54